5 renovări mici dar eficiente pentru exteriorul casei tale

5 renovări mici dar eficiente pentru exteriorul casei tale


Renovările mici și dese, cheia marilor succese! Fiecare locuință, indiferent de tipul acesteia, are nevoie de-a lungul timpului de îmbunătățiri la nivel structural sau la nivelul aspectului. Renovările sunt cea mai bună metodă de a îmbunătăți performanțele unei locuințe, mai ales câtă vreme există materiale care pot oferi beneficii multiple, în mai multe direcții de amenajare. Mai ales prin lucrări mici de îmbunătățiri ale exteriorului casei, putem face diferențe mari când vine vorba de eficiența unei case. Află cum poți amenaja exteriorul casei tale și ce materiale poți folosi pentru ca performanțele clădirii să fie cât mai ridicate:

Montează glafuri rezistente la exteriorul casei

Glafurile au rolul de a căptuși partea inferioară a golului unei ferestre, atât în ceea ce privește apa pluvială, cât și la nivel de izolare a acestor elemente. Glafurile de exterior beneficiază de picurător, care ajută la scurgerea eficientă a apei de pe suprafață. Glafurile pot fi din pvc, de metal sau din piatră. Cel mai simplu de montat, mai puțin costisitor și cel mai răspândit glaf este cel din pvc. Este de diferite lățimi și poate fi cumpărat la metru liniar. Montajul se poate realiza foarte ușor cu un adeziv montagekit pentru construcții sau adeziv și etanșeizant transparent PolyMax Crystal Express.

Lipești și etanșeizezi cu PolyMax la exteriorul casei

Montează o copertină pentru ușă, fereastra, terasă sau balcon

Copertinele sunt foarte utile și îmbunătățesc aspectul exterior al locuinței fără o investiție prea mare. De asemenea sunt la mare căutare în ultimii ani datorită creșterii temperaturilor din anotimpul cald, dar și a abundenței precipitațiilor din anotimpul umed.

Copertina oferă protecție excelentă la radiația solară ultra-violetă, UV, la ploaie și zăpadă, este rezistentă la vânt puternic, frig și la temperaturi ridicate. La mare căutare sunt acum copertinele cu policarbonat solid (policarbonat compact) care rezistă inclusiv la grindină. În plus, sunt unele copertine cu policarbonat care au și jgheab de apă astfel încât să adune și direcționeze scurgerea apei spre colțurile copertinei (nu picură apa pe toată lungimea copertinei).

copertina peste usa exteriorul casei
Exteriorul casei înfrumusețat cu o copertină deasupra ușii

Hidroizolează zona de soclu

Soclul unei clădiri face legătura dintre fundație și suprastructură. Cel mai adesea această zonă se confruntă cu infiltrații de apă, care au un efect nefast asupra construcției. Apa conduce la făinarea betonului și la corodarea armăturilor, așadar este nevoie de aplicarea unui produs de hidroizolare cu rol de protecție.

Hidroizolațiile pot fi de mai multe tipuri, așadar trebuie găsită varianta optimă de hidroizolare, astfel încât apa să nu se infiltreze în structura de beton. Cel mai des utilizate sunt produsele pe bază de cauciuc modificat cu polimeri pentru etanșeizarea, protejarea și repararea a aproape tuturor tipurilor de material, precum: lemn, beton, piatră, metal, zinc, bitum, PVC etc

hidroizolatie Bison pe baza de cauciuc
Hidroizolație pe bază de cauciuc pentru exteriorul casei

Aplică vopsea lavabilă sau tencuială decorativă de calitate la exteriorul casei

Aspectul vopselei lavabile este deosebit de important în contextul amenajării exteriorului casei. Pentru ca aspectul de proaspăt și curat al peretelui să dureze este esențial să alegem o vopsea lavabilă de exterior cu proprietăți foarte bune de acoperire, rezistență la intemperii și raze UV și permeabilitate la aer și vapori de apă (permite aerisirea naturală a peretelui).

Hera Kolor – vopsea pentru fațade și socluri – este un material cu putere excelentă de acoperire, păstrează structura suprafeței, ajută la durabilitatea suprafeței și este disponibil în sute de culori rezistente în timp.

Pentru a realiza lucrările în mod corect este nevoie de o pregătire foarte bună a substratului, iar acest lucru include desprăfuirea, repararea golurilor, a fisurilor și a găurilor, dar și restabilirea planeității, acolo unde este necesar. Citește cum să renovezi pereții.

La fel ca și vopseaua lavabilă pentru exteriorul casei, tencuiala decorativă este disponibilă în diverse culori. Alegeți o culoare potrivită pentru tâmplăria și acoperișul casei. La tencuiala decorativă mai trebuie aleasă granulația (de la 1mm-2.5mm) și aspectul, care poate fi de bob de orez (praf de piatră) sau scoarță de copac (zgâriată).

Hera-Profesional_SISI-tencuiala-decorativa-silicatica-siliconica

Tencuiala decorativă THERMOTEK SISI este permeabilă la vapori, are efect de auto-curățare și o protecție excelentă împotriva algelor, ciupercilor și mucegaiului. De asemenea, este recomandată și pe termoizolații cu polistiren, dar și pe termoizolații cu vată minerală.

Un pas important în aplicarea vopselei lavabile sau a tencuielii decorative îl constituie aplicarea unei amorse (grund), cu ajutorul căreia peretele de la exteriorul casei este uniformizat, pregătit pentru aplicarea vopselei sau a tencuielii și pentru a egaliza capacitatea de absorbție a substratului.

Pentru vopseaua lavabilă Hera pentru exterior recomandăm utilizarea amorsei Falfixgrund de adâncime pentru exterior sau interior.

Ca strat de fond pentru tencuiala decorativă se recomandă grundul Hera Professional.

Izolează la exterior locuința cu polistiren

Unul dintre cele mai bune moduri de reducere a transferului termic este montarea unui termosistem la exteriorul casei. Polistirenul este un material ușor cu proprietăți foarte bune de reducere a pierderilor de căldură. Alegeți un polistiren cu densitate mai mare (EPS 70 sau EPS80), grosime de cel puțin 8 cm și un coeficient de conductivitate termică mic pentru eficiență maximă. Într-un alt articol am detaliat etapele pentru a izola pereții cu polistiren.

Pentru un rezultat perfect, informează-te și evită greșelile frecvente în izolație.

Exteriorul casei poate fi îmbunătățit în mod constant, fără a fi nevoie de cheltuieli ample sau de timpi mari de așteptare. Alege să folosești materiale de calitate pentru casa ta, astfel încât aceasta la rândul ei să îți ofere confortul dorit.

Hera Antibacterian pentru pereți 100% curați și un mediu sănătos acasă

Hera Antibacterian pentru pereți 100% curați și un mediu sănătos acasă

Odată cu sosirea sezonului cald începem să ne gândim la reîmprospătarea locuințelor și la
diferite renovări care să ne ajute să trăim în medii igienice și sănătoase, în timp ce ne bucurăm și
de un aspect nou și deosebit al spațiilor locuite.


Renovarea pereților este una dintre primele etape de lucru, iar alegerea produselor folosite pentru
reîmprospătarea acestora devine foarte importantă. Venim așadar în ajutorul tău cu recomandarea
de a folosi pentru interior noua vopsea lavabilă Hera Antibacterian, care aduce în plus, față de
alte vopsele lavabile, excelente proprietăți de igienă și protecție antimicrobiană.

vopsea-lavabila-Hera-Antibacterian
Vopsea labavilă Hera Antibacterian

Care sunt avantajele pe care ți le oferă vopseaua Hera Antibacterian?

Ca orice vopsea lavabilă, vorbim mai înainte de orice de beneficiul imediat și anume de aspectul
deosebit atribuit structurilor acoperite cu acest material. În plus însă, comparativ față de alte
materiale similare, vopseaua Hera Antibacterian oferă următoarele avantaje notabile:

  • finisaj antibacterian – suprafețele acoperite cu vopsea Hera Antibacterian au efect permanent
    antibacterian, iar acest lucru înseamnă că suprafețele nu vor permite dezvoltarea virusurilor și a
    bacteriilor pe suprafață, iar în același timp vor avea și rol de filtrare a aerului. Acesta va deveni mai curat și mai igienic, astfel că vopseaua Hera Antibacterian va putea fi folosită în camere pentru copii sau adulți, în grădinițe, birouri sau chiar clinici și facilități medicale. Efectul antibacterian se datorează tehnologiei cu ioni de argint, cunoscută pentru faptul că are efecte benefice asupra igienizării și curățării (tehnologia este de asemenea întâlnită și în cazul sistemelor de filtrare a apei).
  • rezistență și durabilitate – vopseaua Hera Antibacterian are o rezistență mare la îmbătrânire, dar
    și la murdărie. Ea nu se îngălbenește în timp, mai ales dacă este întreținută în mod corect.
  • lucrabilitate mare – vopseaua Hera Antibacterian se aplică cu ușurință și are o putere mare de
    acoperire.
  • perioadă mare de utilizare – vopseaua lavabilă Hera Antibacterian poate fi depozitată pentru mult timp, închisă ermetic, fără a se produce uscarea acesteia. Vezi aici sfaturi pentru depozitarea vopselei rămase la finalizarea lucrărilor
  • cromatică amplă – vopseaua antibacteriană poate fi pigmentată în funcție de dorințele
    beneficiarilor, având o paletă amplă de culori.
  • preț relativ mic – spre deosebire de alte tipuri de materiale similare folosite pentru acoperirea
    suprafețelor, vopseaua lavabilă oferă costuri eficiente. Astfel, vei vedea că raportul calitate-preț
    oferit de vopseaua lavabilă antibacteriană este unul avantajos și folosirea vopselei reprezintă o
    investiție pe termen lung, cu amortizare imediată.
  • aplicare facilă pe aproape orice tip de substrat, precum: rigips, glet, tencuială sau suprafețe
    deja vopsite cu vopsea lavabilă.
  • curățare facilă a suprafețelor acoperite cu vopsea lavabilă, cu ajutorul unor lavete umede.

Care sunt pașii de aplicare a vopselei lavabile Hera Antibacterian pe pereți ?

Dacă vrei să te ocupi de zugrăvirea pereților unei camere, ar trebui să știi că aplicarea unei
vopsele lavabile comportă câteva aspecte esențiale. Iată care sunt acestea:

Pasul 1. Curățarea suprafețelor de vopsit

Pentru a putea aplica în mod corect o vopsea lavabilă, primul pas pe care trebuie să îl faci este să
cureți materialele și straturile vechi de acoperire. Straturile de vopsea trebuie fie curățate cu
ajutorul unei raclete, până la atingerea unui strat suport potrivit (lipsit de grăsimi, uleiuri sau
hidrocarburi). Se îndepărtează de asemenea vopseaua în ulei, lambriul sau orice alt strat de
acoperire.

Pasul 2. Reparații la nivelul suportului

Stratul suport are nevoie de reparații înainte de a se aplica asupra acestuia un strat de acoperire.
Astfel, este nevoie de umplerea fisurilor și de repararea golurilor sau a găurilor, pentru a se
restabili planeitatea substratului. Ulterior este nevoie de desprăfuirea suprafețelor, pentru a
asigura o bună aderență la suport a materialului de acoperire. Praful împiedică aderența și din
acest motiv, ca urmare a aplicării deficitare a vopselei, pot apărea zone în care aceasta se cojește
(înflorește).

Pasul 3. Aplicarea amorsei

Un aspect foarte important în realizarea lucrărilor de reîmprospătare a pereților este aplicarea
amorsei. Amorsa este un produs care facilitează aderența la substrat a vopselei, având rolul de a
uniformiza și de a pregăti stratul suport. Aplicarea amorsei este un pas vital pentru o lucrare corectă, deoarece aceasta este un produs complementar care asigură rezistența în timp a stratului de vopsea.

Amorsa recomandată pentru vopseaua lavabilă Hera Antibacterian este Héra Falfix, un grund de adâncime care previne apariția petelor peliculei de vopsea, asigură o capacitate de absorbție uniformă și este potrivit atât pentru lucrări la interior cât și la exterior. Această amorsă micșorează şi egalizează capacitatea de absorbție a suprafețelor, contribuie la mărirea rezistenței tencuielii și împiedică formarea ulterioară a petelor. Se poate utiliza pentru grunduirea suprafețelor interioare de gipscarton sau BCA. La exterior se poate folosi pentru fațade și socluri tencuite cu mortare cu compoziție minerală, de asemenea pe suprafețe interioare și exterioare din beton.

Pasul 4. Aplicarea vopselei Hera Antibacterian

Vopseaua antibacteriană se aplică cu ajutorul unui trafalet, în general în două straturi, pentru o putere
mai mare de acoperire. Este nevoie să lași foarte bine suprafețele să se usuce și să nu aplici
straturile ud-pe-ud. Timpul de uscare al unui strat este de circa 2-3 ore, așadar ar trebui să ai în
vedere specificațiile tehnice, pentru a te bucura de avantajele pe care ți le oferă acest produs.


În general se recomandă vopsirea prima dată a tavanelor, protejarea acestora la joncțiunea cu
peretele facându-se cu bandă adezivă din hârtie, pentru ca mai apoi, la nivelul pereților să folosești
trafaletul (cu sau fără prelungitor) pentru aplicarea vopselei pe perete.


Vopseaua antibacteriană Hera se diluează cu apă doar la primul strat, cu un conținut de maxim
10% apă. La al doilea strat aplicat, se recomandă ca vopseaua să nu mai fie diluată, tocmai
pentru a oferi o acoperire cât mai bună și o pigmentare pe măsură.


Renovarea unei locuințe în general și mai ales vopsirea pereților reprezintă cele mai bune
opțiuni pentru a te bucura de case aspectuoase, reîmprospătate și igienizate. Atunci când vrei să te bucuri de finisaje curate, dar și eficiente din punct de vedere al acoperirii și al costurilor, vopseaua
Hera Antibacterian poate fi cea mai bună soluție.

Datorită proprietăților antibacteriene, vopseaua pentru interior Hera Antibacterian te ajută să păstrezi
frumusețea casei tale într-un mediu proaspăt și sigur, lipsit de viruși sau bacterii.

Cauți inspirație pentru renovări ? Citește 10 idei de decorațiuni pentru locuința ta.

10 decorațiuni pereți interiori pentru locuința ta

10 decorațiuni pereți interiori pentru locuința ta

Când îți dorești tot ce e mai bun pentru tine și pentru casa ta este firesc să cauți și cele mai bune idei de amenajare interioară a acesteia.

Decorarea casei joacă un rol foarte important pentru că, de ce să nu recunoaștem, confortul se exprimă și din punct de vedere vizual, atunci când ești mulțumit de felul în care arată casa ta. Cum poți să îmbunătățești așadar aspectul casei tale? Iată câteva idei decorațiuni pentru pereți interiori pe care le discutăm în cele ce urmează.

decoratiuni_perete_interior_colorat

Decorațiuni pereți interiori – o provocare pentru fiecare

În ultima perioadă ideea de amenajare a casei la nivel de pereți interiori a căpătat noi valențe, deoarece creativitatea umană merge dincolo de limitele impuse de delimitarea spațială a casei. Altfel spus, ne-am obișnuit să aducem în prim plan elemente decorative la care nu s-ar fi gândit nimeni, iar în acest sens s-au făcut remarcate o multitudine de materiale.

Decorare pereți interiori prin vopsire tip mozaic sau cu model geometric

Vopsirea este una dintre cele mai eficiente soluții atunci când vine vorba despre decorarea pereților interiori sau despre renovări, fiind o activitate care nu solicită foarte mult timp și pe care o poți realiza și în regie proprie. Firește, vei avea nevoie de o pregătire prealabilă a substratului, adică a peretelui propriu-zis, iar acest lucru va însemna să cureți vopseaua veche de pe perete, să repari eventualele fisuri și să amorsezi foarte bine suprafața.

Vei avea nevoie de șpaclu și de amorsă, dar și de trafalet cu prelungitor pentru a ajunge chiar și în zonele superioare. De asemenea, pentru micile fisuri care vor necesita reparații s-ar putea să ai nevoie de un glet de finisaj, în vreme ce cu șpaclul poți realiza deschiderea mai amplă a fisurilor.

Dacă pereții tăi au urme de mucegai atunci va trebui să tratezi și această problemă înainte să decorezi peretele. Scapă de mucegai și apoi citește în detaliu cum se aplică vopseaua lavabilă.

decorare pereti interiori cu for
Sursa foto Pexels


Pentru vopsire vei avea nevoie de vopsea pentru primul strat (poate fi alb sau altă culoare pentru care optezi), iar dacă optezi pentru modele de tip mozaic, atunci va trebui să ai în vedere alegerea culorilor. Pentru ca vopseaua să nu se atingă la întrepătrunderea zonelor, delimitează-le folosind bandă adezivă de hârtie. Această bandă nu se lipește la fel de bine ca o bandă obișnuită, drept pentru care atunci când o vei îndepărta ea nu va smulge vopseaua existentă de pe perete. O dată ce ai delimitat suprafețele poți trece la vopsirea efectivă, folosind pensule (va trebui să achiziționezi diferite mărimi, pentru detalii) sau role mici de trafalet.

Vopsirea poate avea în vedere nu doar modelele geometrice, ci și pictura abstractă sau zona de fantezie. Din ce în ce mai multe locuințe sunt pictate cu imagini de poveste, cu decoruri speciale care să contribuie la sporirea confortului beneficiarilor. Astfel, dacă până nu demult casele păstrau un aspect unitare la nivel de culoare, iată că amenajările moderne ne permit decorarea pereților cu peisaje, personale sau alte idei speciale care să facă din fiecare locuință un spațiu cu adevărat unic.

Decorarea pereților interiori cu autocolante sau stickere

Este o adevărată modă în ultimul timp să decorezi pereții cu stickere sau cu autocolant. Adevărul este că autocolantul prezintă câteva avantaje notabile cum ar fi faptul că se curăță cu ușurință, este ușor de aplicat și nu se degradează repede în timp. Un autocolant de calitate poate avea o durabilitate de până la câțiva ani, în funcție firește și de felul în care acesta este întreținut.

Vei avea nevoie de autocolant, de o foarfecă și de o ruletă pentru a măsura exact suprafețele pe care le ai de acoperit. De asemenea va trebui să cureți substratul de praf și alte impurități, să remediezi eventualele probleme de planeitate, pentru ca mai apoi să dispui autocolantul pe perete.

Recomandare:

Folia de pe spatele autocolantului nu se scoate în totalitate, ci se scoate treptat, exact ca și în cazul aplicării foliei de protecție pentru telefon. Dacă vei scoate acest înveliș, riști ca întreg autocolantul să se lipească și să nu îl mai poți utiliza.

Stickerele sunt și ele o variantă de decorare și facem referire aici la stickerele personalizate, cu dimensiuni foarte mari, special create pentru zonele ample ale pereților. Fie că alegi un mesaj haios, un mesaj de întâmpinare în casă ori un citat cu relevanță pentru tine, ideile sunt nenumărate.

Decorarea pereților interiori cu scafe din rigips

Realizarea scafelor interioare se poate face foarte simplu cu ajutorul plăcilor de gips-carton. Avantajul major al acestor decorațiuni constă în faptul că îți permit o amenajare unică, în funcție de ideea ta și de conceptul tău. Poți realiza scafe sub forma unor rafturi sau sub forme geometrice decorative, iar la nevoie poți insera chiar și spoturi sau bandă led în aceste zone, pentru un efect special de iluminare.

Firește, s-ar putea să ai nevoie de ajutor în ceea ce privește partea electrică, deoarece aceste scafe se închid cu plăci de rigips, drept pentru care toate verificările în ceea ce privește funcționalitatea se fac înainte de închiderea efectivă a lucrării.

Plăcile de rigips îți oferă avantajul utilizării într-un număr amplu de proiecte, chiar și în ceea ce privește construirea efectivă de pereți despărțitori pentru diferite exploatări (dressinguri, delimitări spațiale etc.)

Decorarea pereților cu tapet

Pentru a aplica tapet s-ar putea să ai nevoie de ajutor la montaj, deoarece tapetul este un produs care are nevoie de susținere. Tapetul este o formă foarte elegantă de decorare a camerelor, drept pentru care acesta trebuie să fie aplicat fără imperfecțiuni. Vei avea nevoie așadar de lipiciul necesar pentru aplicarea tapetului, dar și de cumpănă și de o rolă pufoasă și moale cu care să poți presa tapetul pe perete.

decoratiuni pereti interiori cu tapet
Sursa foto Pexels

Recomandare:

Nu presa tapetul folosind obiecte ascuțite. Acestea pot zgâria suprafețele și pot deteriora aspectul final al camerei.

Decorarea pereților cu cărămidă aparentă

Una dintre cele mai bune idei de decorare și amenajare a camerelor o reprezintă amenajarea în stil industrial. Firește, dacă vorbim despre stilul industrial acest lucru înseamnă că și camera trebuie să se potrivească decorului, însă este important de știut faptul că zidăria aparentă se potrivește în aproape orice context arhitectural.

panouri_decorative_3d_din_polistiren_caramida decoratiuni pereti interiori

Va trebui să iei în calcul achiziționarea materialelor necesare, cum ar fi cărămida, mortarul pentru aplicarea acesteia, mistria, șpaclul și un ciocan de cauciuc care să te ajute la fixarea elementelor. Nu uita și de chitul de rosturi și de periile pe care le poți folosi pentru a curăța ulterior suprafețele.

Decorarea pereților interiori cu plută

Deși este o amenajare mai puțin cunoscută, există totuși persoane cărora pluta le este pe plac. Material care nu poluează, care are o greutate proprie redusă (iar acest lucru contează enorm în cazul pereților interiori, mai ales dacă aceștia au rol doar de compartimentare), pluta este de asemenea și un excelent material izolator. În mod normal acesta nu izolează așa cum o face polistirenul sau vata minerală, însă efectele sale se simt destul de bine, deoarece capacitatea de a reține căldura la interior este destul de mare.

Pluta poate fi dispusă pe toată suprafața peretelui sau poți crea jocuri de decorare, folosind rame și panouri de plută, astfel încât să obții imaginea unei galerii de artă cu expunere de tablouri. Ideea este una inedită, însă cu siguranță merită exploatată, pentru un plus de confort vizual și termic.

Decorarea pereților interiori cu lambriu sau placaj de lemn

Lambriul este mai puțin folosit în prezent, însă în anumite situații el poate face diferența dintre o casă obișnuită și o casă unică, primitoare și confortabilă. Lemnul este prin definiție un material cald, iar dacă în locuința ta predomină lemnul, atunci poți lua în calcul și această variantă de amenajare. Chiar și plăcile de parchet laminat pot fi folosite pentru decorarea pereților interiori.

Va trebui să măsori suprafețele foarte bine, pentru a ști exact cantitatea de materiale de care ai nevoie și de asemenea va trebui să ai în vedere șipcile pentru suport și mașinile de înșurubat, pentru susținerea lambriului. Structura de șipci îți va oferi suportul necesar pentru a asigura stabilitatea lambriului, iar dacă vrei, poți umple acest spațiu cu un material de izolare (vată bazaltică, polistiren extrudat, spumă poliuretanică).

Decorațiuni 3D din polistiren

Acolo unde spațiul o permite, poți încerca să realizezi modele 3D pe perete, folosind în acest scop polistirenul. În general este folosit în acest sens polistirenul extrudat, în mare parte datorită grosimii, însă chiar și plăcile de polistiren expandat te pot ajuta să realizezi decorurile ideale pentru casa ta.

Polistirenul este un material foarte ușor, astfel încât el nu va încărca în mod suplimentar construcția, ci va păstra o proporție eficientă la nivel de stabilitate. Pentru acest decorațiuni vei avea nevoie de adeziv pentru polistiren, de plasă și de dibluri, ca în cazul realizării unui termosistem dacă realizezi un model mai mare, dar și de vopsea lavabilă pentru finisare.

Decorațiuni cu panouri 3D din polistiren

Panourile decorative 3D din polistiren sunt tot mai des întâlnite când vorbim despre decorațiuni ale pereților interiori pentru locuințe, restaurante, cabinete, saloane de înfrumusețare sau spații comerciale. Ele sunt foarte ușor de montat și au un impact vizual semnificativ datorită modelelor plăcute ale plăcilor: cărămidă, valuri, hexagon, fundă, etc

decorațiuni pereți interiori panouri 3d din polistiren
Panou 3D din polistiren model Desert

Tot ce ai nevoie pentru montarea plăcilor decorative 3D din polistiren sunt adezivul, siliconul acrilic, amorsa și vopseaua (dacă dorești să le vopsești). Am detaliat montarea panourilor decorative 3D aici.

Decorațiuni cu vopsea decorativă cu efect

Vopseaua decorativă cu efect este potrivită pentru tavan și pereți, pe tapet, vopsea, zidărie, tencuială, gips-carton și aproape orice alte suprafețe interioare.

Mai întâi se pregătește suprafeța unde vei aplica vopseaua decorativă. Suprafața trebuie să fie fermă, uscată, curată, fără găuri sau crăpături. Se delimitează zonele cu bandă de mascare pentru a realiza un contur clar și curat pentru suprafața pe care se aplică vopseaua decorativă. La nevoie folosește folie de acoperit pentru a evita picături de vopsea în locuri nedorite.

Aplică vopseaua decorativă cu un design creativ cu pensula sau bidineaua. Folosește mișcări ușoare și lasă creativitatea să te inspire pentru că orice model este posibil (aplicare in dungi verticale sau orizontale, aplicare in dungi diagonale, aplicare in cruce, aplicare in model geometric, etc). Este posibilă aplicarea mai multor straturi pentru accentuarea culorii și al efectului.

Vopsea decorativă

Decorarea pereților poate fi transformată într-o activitate plăcută dacă ai ideile potrivite, dar și materialele și sculele potrivite. La cele mai multe dintre aceste tipuri de amenajări nici nu este nevoie să apelezi la echipe specializate, pentru că acestea pot fi realizate în regie proprie, iar uneori transformate în adevărate proiecte DIY.

Cumpără așadar produsele și materialele de care ai nevoie, sculele și fă un pas în față spre scopul tău pentru ca în final casa ta să arate exact așa cum îți dorești. Mai jos poți calcula cât te-ar costa 3 idei de decorațiuni interioare, trebuie doar să introduci suprafața pe care dorești să o acoperi.

Ce suprafață va avea decorațiunea ta ? (metri pătrați)

Introdu suprafața și dă clic pe butonul calculează.

Cum se montează panouri decorative 3D din polistiren? Simplu!

Cum se montează panouri decorative 3D din polistiren? Simplu!

Ce facem pentru tine ?

tinta
Pasul #1

Îți prezentăm instrucțiuni pas cu pas pentru realizarea lucrării

creion si echer
Pasul #2

Îți calculăm necesarul de materiale cu măsurătorile tale

pachet cu materiale
Pasul #3

Îți umplem coșul de cumpărături ca să poți cumpăra și primi totul acasă

Panourile decorative 3D din polistiren sunt o noutate în materie de design pe piața din România și reprezintă o alegere deosebită. Aceste panouri sunt tot mai des întâlnite în amenajările moderne datorită eleganței pe care o emană și impactul vizual pe care îl au. Sunt  excelente pentru amenajarea pereților sau tavanelor din spații precum birouri, magazine, restaurante, hoteluri, cabinete medicale, săli de evenimente, saloane de înfrumusețare, cât și a locuințelor personale amenajate în stil clasic sau modern. Grație rezistenței la apă, pot fi montate și în bucătărie, baie sau chiar într-un centru spa.

panouri_decorative_3d_din_polistiren_caramida

Avantajele panourilor decorative 3D din polistiren

  • Dau un aspect de efect, care atrage priviri;
  • Nu are efecte dăunătoare asupra sănătății și mediului;
  • Este rezistent la impact;
  • Oferă izolare termică;
  • Nu este afectat de umiditate;
  • Nu se deformează în timp;
  • Se poate vopsi după preferințe cu lavabilă pe bază de apă;
  • Se curăță ușor;
  • Îl poți aplica și tu, fără ajutorul unui profesionist.

Modele de panouri decorative din polistiren

Panourile vin în diverse modele, depinde doar de gusturile fiecăruia și de locația în care dorești să le utilizezi. Câteva idei de modele interesante ar fi:

Ce materiale ai nevoie pentru montarea panourilor 3D din polistiren?

După cum am spus mai devreme, nu ai nevoie de un profesionist ca să montezi acest tip de decor, deoarece se utilizează super ușor și nu ai cum să dai greș. Astfel, ai nevoie de un adeziv pentru elemente decorative din polistiren (pe care îl poți achiziționa de la magazinele de specialitate și cu siguranță îl vei găsi și unde ai cumpărat panourile de polistiren), un șmirghel cu granulație fină, îndemânare, atenție și muultă răbdare.

Cum se montează pas-cu-pas

1. Pregătiți suprafața pe care o veți acoperi cu panouri decorative 3D

Panourile trebuie aplicate pe o suprafață curată, uscată și netedă, fără strop de  murdărie. Înainte de montare, imperfecțiunile de pe suprafață (perete sau tavan) trebuie remediate. Dacă suprafața este acoperită cu lemn, plastic sau lac, șlefuiți  suprafața cu un șmirghel cu granulație fină.

2.  Aranjați panourile decorative 3D

Întâi de toate, planificați cum să le aranjați, acordând atenție direcției modelului, pentru a se îmbina corect. Se recomandă un desen al aranjamentului înainte de a trece la fapte.

3.  Instalați panourile 3D pe perete sau tavan

Lipiți panourile direct pe perete folosind un adeziv pentru decorațiuni din polistiren (baghete, rozete, etc). Aplicați adezivul uniform pe suprafață, fie în puncte, fie de-a lungul marginii panoului, la aproximativ 1 cm de la margine (partea din spate a panoului) și pe marginile de contact ale panoului. Acum apăsați ușor panoul pe suprafață. Folosiți imediat un burete umed pentru a îndepărta orice cantitate excesivă de adeziv. Când așezați panourile pe perete, asigurați-vă că toate marginile aderă corect la suprafață. 

4. Finisarea panourilor decorative 3D din polistiren

După uscarea adezivului se va trece la finisarea îmbinărilor, cu silicon acrilic. Evitați folosirea materialului în exces. Surplusul se va îndeparta cu ajutorul unui burete sau lavete umede curate, lăsând intactă liniatura. Pentru o finisare perfectă se recomandă revenirea asupra îmbinărilor cu o bandă abrazivă foarte fină.  În cazul în care peretele nu este drept, eventuale goluri apărute la îmbinare se vor umple cu material. 

Dacă că doriți să vopsiți panourile, după uscare, aplicați amorsă și apoi vopsea pe bază de apă. Înainte de a vopsi panourile, cel mai bine este să așteptați cel puțin 24 de ore pentru a permite materialului adeziv să se usuce și vopsiți panourile de două ori.

De reținut!

  • Nu apăsați panourile pe perete sau tavan prea tare, deoarece acestea se pot deteriora
  • Folosiți doar vopsele de înaltă calitate pentru o acoperire bună
  • Folosiți un adeziv special conceput pentru polistiren
  • După vopsire, utilizați un dispozitiv de curățare cu pene sau o perie moale pentru a șterge panourile.

Ți-am dat o idee inovativă? Acum este momentul să încerci chiar tu și să ne arăți cum ți-ai decorat pereții aici.

Dacă dorești și alte idei de renovare pentru locuința ta, citește blogul nostru sau urmărește-ne pe Facebook.

Ce suprafață dorești să acoperi cu panouri 3D? (metri pătrați)

Măsoară lungimea și lățimea suprafeței pe care dorești să lipești panouri 3D și introdu valoarea mai jos. Îți vom calcula exact materialele pentru lucrarea ta DIY (do-it-yourself).

De ce vopsea latex pentru pereți ?

De ce vopsea latex pentru pereți ?

Pentru că! Petele de mâncare din bucătărie, pereții plini de mânuțe sau chiar desene, petele din jurul întrerupătoarelor sau holurile în care ne descălțăm și au urme de pantofi sunt doar câteva dintre motivele pentru care alegem vopsea latex la zugrăvelile interioare.

Vopseaua pe bază de latex este utilă nu numai acasă, ci și în spațiile comerciale precum magazine, cabinete medicale, birouri, restaurante, hoteluri sau spitale.

Așadar vopseaua latex este aliatul ideal în încăperile în care pereții sunt expuși la trafic ridicat și trebuie curățați frecvent. Curățirea o puteți face cu o lavetă curată umedă sau cu un burete curat și petele dispar ca prin magie.

sters_pereti_cu_pete_frecat_vopsea_latex

Recomandăm vopseaua latex cu finisaj mat pentru ca aspectul peretelui să fie perfect și mereu proaspăt și curat, permițând în același timp ca peretele să respire natural.

Avantaj vopsea latex

Cel mai mare avantaj al vopselei latex îl reprezintă ușurința cu care poate fi spălată și frecată. Apoi, faptul că se aplică ușor, are putere mare de acoperire, cu grad de alb excelent. Pelicula este uniformă, fără urme de trafalet și permite aerisirea naturală a peretelui.

Hera_Profesional_Latex_vopsea_latex_pentru_interior
Vopsea latex cu finisaj mat

Vopseaua latex pentru interior este recomandată pentru vopsirea suprafețelor rezistente la spălare: pereți, tavane, suprafețe gletuite sau tencuite, plăci de gips-carton sau suprafeţe deja acoperite cu vopsea lavabilă.

Vopseaua pe bază de latex poate fi nuanțată în culori pastelate pe un sistem de nuanțare sau poate fi nuanțată cu colorant obișnuit pentru vopsele lavabile.

Recomandarea noastră este să vezi cele 51 de culori gata preparate, cu siguranță găsești ceva pe placul tău și te-ai scăpat de bătaia de cap de a colora manual vopseaua. Formula parfumată a acestei variante de vopsea latex te scapă chiar și de mirosul specific al vopselei și zugrăvelii noi.

Hera_Premium_ReadyMix_vopsea_latex_mată_pentru_interior_gata_colorată
Hera Premium ReadyMix – vopsea latex mată pentru interior – gata colorată

Cum aplic vopsea latex ?

După o amestecare prealabilă, vopseaua cu latex se poate aplica cu pensula, cu rola/trafaletul sau prin pulverizare, la fel de ușor ca orice altă vopsea lavabilă.

vopsea_latex_zugravit_pereti_interiori
Te interesează cum să zugravești singur acasă ?

Suprafața unde urmează să fie aplicată vopsea latex trebuie să fie stabilă, fără fisuri, compactă, curată, uscată și amorsată anterior. Probabil îți dorești o suprafață elegantă, netedă și impecabilă. De aceea este important să acorzi atenție peretelui înainte de a aplica stratul final.

După vopsire uneltele și eventualele pete nedorite se spală imediat cu apă. Vopseaua odată uscată poate fi îndepărtată numai cu solvenți agresivi (spre exemplu cu diluant nitro). După utilizare recipientul cu vopseaua rămasă trebuie închis cu grijă și depozitat într-un loc uscat și ferit de apă.

Acum că știi totul despre vopseaua latex nu mai rămâne decât să te apuci de zugrăvit! Spor la treabă!

60-30-10 – Combinația perfectă de culori pentru zugrăveli interioare

60-30-10 – Combinația perfectă de culori pentru zugrăveli interioare

60-90-60 este istorie! Acum totul se rezumă la 60-30-10! Combinația perfectă de culori pentru zugrăveli interioare este una dintre cele mai importante decizii pe care va trebui să le iei atunci când decorezi locuința. De la culoarea vopselei, la țesături și finisaje,  poate fi creat un efect wow asupra aspectului și vibe-ului casei tale.

decorațiuni interioare în culorile anului 2021 Pantone
Decorațiuni interioare în culorile anului 2021 Pantone

Culoarea poate transforma rapid o cameră simplă într-un spațiu primitor, dar selectarea paletei potrivite de culori pentru zugrăveli interioare reprezintă adesea o provocare. 

Unul dintre sfaturile noastre principale este să te nu grăbești în privința alegerii culorilor din casa ta. Fie că este vorba de baie, dormitor, living sau bucătărie…gândește-o bine. Poate că încăperea este întunecată aproape toată ziua. Sau, poate, acea piesă de mobilier uriașă care domină camera, are nevoie de o culoare care să i se potrivească și să o scoată în evidență. 

Alegerea culorilor interioare este extrem de subiectivă, ceea ce înseamnă că nu există o modalitate corectă sau greșită de a selecta o paletă de culori pentru zugrăveli. Nu trebuie neapărat să urmezi teoriile design-ului sau roata de culori pentru a crea o combinație de succes. Cel mai important aspect este găsirea unei palete de culori care să fie potrivită pentru tine și care să îți reflecte frumos stilul și personalitatea, însă ar trebui să te informezi măcar puțin înainte, să vezi cam despre ce este vorba, apoi ești liber să alegi după bunul plac.

Acum, hai să îmbrățișăm curcubeul și să vedem ce variante de culori ne oferă 

Culori primare

Toate culorile, cu excepția albului, provin din culorile primare: albastru, galben și roșu.

Culori secundare

Poți să amesteci cantități egale din două culori primare pentru a crea culori secundare. Rezultatele sunt violet (roșu și albastru), verde (albastru și galben) și portocaliu (roșu și galben).

Culori terțiare

Dacă amesteci o culoare primară cu cantități mai mari de altă culoare primară, obții culori terțiare. De exemplu, din amestecul unei părți albastre cu două părți roșii o să rezulte un roșu-violet.

De reținut:

  • Nuanța unei culori este culoarea de bază. De exemplu, albastrul este nuanța atât pentru albastru deschis, cât și pentru albastru închis
  • Tonul este modificat prin adăugarea de alb și negru (gri) la o culoare. Tonul face culorile mai plăcute ochiului decât pigmentul pur
  • Saturația unei culori se referă la puterea acesteia în lumină diferită. Gândește-te la asta în termeni de strălucitor sau plictisitor.

Fii creativ cu regula 60-30-10: combinația perfectă de culori

Exprimă-ți creativitatea în timp ce menții balanța între culorile alese. Combină culorile dorite folosind regula 60-30-10 pentru a te ghida în amenajarea casei. Alegerea unei combinații de culori care să confere un echilibru într-o cameră este o treabă complicată. Principiul 60-30-10 îți oferă un ghid simplu și practic pentru a crea combinația perfectă de culori.

60% culoarea principală- Aproximativ 60% din cameră este indicat să fie decorată în culoarea principală. Aceasta se aplică pe pereții principali ai camerei sau chiar pe tavan.

30% culoarea secundară– Aproximativ 30% din cameră trebuie să aibă pereții decorați într-o culoare care să îi confere personalitate.

10% culoarea de accent– Aproximativ 10% din totalul de culori trebuie să fie reprezentat de o culoare de accent (perne, decorațiuni).

60-30-10-combinatia-perfecta-de-culori-pentru-zugraveli-interioare

Culorile anului 2021

În această perioadă în care nimic nu mai este normal și cum eram obișnuiți, prioritatea noastră este starea de bine și confortul unei vieți liniștite. În acest context, culorile anului 2021 sunt reprezentate de o combinație de nuanțe naturale, deschise și calde, pline de optimism și speranță, care conferă oricărei camere un plus de eleganță și simplitate, în concordanță cu acel confort potrivit.

culori_pentru_zugraveli_interioare_culorile_anului_2021_galben_gri
Ultimate Grey & Illuminating – Culorile anului 2021 de la Pantone Color Institute

Culorile anului alese de Institutul Pantone Color setează trendul și dezvoltarea produselor și mai ales a deciziilor de cumpărare în mai toate industriile (design, modă, grafică, etc). Pentru stabilirea culorilor anului sunt analizate nevoi și tendințe la nivel global, industria de divertisment, artă, modă, design, destinații căutate de călătorie, stiluri de viață, tehnologii și condiții socio-economice din anul respectiv. Influențele pot proveni din orice domeniu și culorile anului reprezintă practic amprenta tuturor acestor influențe asupra prezentului.

Deoarece oamenii tânjesc după caldură și caută să se conecteze cu natura, în 2021 specialiștii în culoare ale companiei PPG ne propun să ne orientăm spre tonurile calde de maro-cafeniu. Nuanțele naturale sunt simple, dar sofisticate în același timp, combinațiile creând un sentiment de optimism molipsitor și transformându-ți casa într-o oază de liniște și bunăstare.

decoratiuni_pereti_interiori_vopsiti_Transcend_PPG1079-4_Trilak
Perete interior vopsit cu Transcend PPG1079-4 Trilak

PPG anunță culoarea anului 2021, Transcend (PPG1079-4), o nuanță caldă cu subton roșu, mai complexă decât o simplă nuanță de bej. Aceasta poate fi folosită atât ca nuanță principală pentru spațiile largi (60%), în combinație cu alte culori neutre sau nuanțe de pastel (30%) dar și ca nuanță pentru accesorii, cu scopul de a scoate în evidență culorile vibrante din restul camerei (10%). Pe lângă această nuanță, pentru anul 2021, experții specializată în au mai selectat și alte culori pe care le-au împărțit în trei game diferite, în funcție de starea pe care o generează în cadrul unui interior. Aceste game sunt: Be Well, Be True, Be Wild.

Toate aceste culori  neutre se potrivesc perfect împreună și, totodată pot fi utilizate și în foarte multe combinații, fiind atât de versatile. Nuanțele pale, împreună cu nuanțe aprinse și jucăușe îți îmbunătățesc starea de spirit, insipirând încredere și o atitudine pozitivă.

Culorile potrivite pot readuce la viață orice încăpere, totul depinde doar de creativitatea ta.

Caracteristici de care să ții cont atunci când alegi vopseaua:

Vopsea mată:

– Este luciul cel mai puțin reflectant 

– Are o textură catifelată

– Ajută la ascunderea imperfecțiunilor 

– Este în general considerată strălucirea standard pentru pereți

– Uneori poate fi dificil de curățat.

Recomandarea noastră pentru vopsea mată:

Héra Premium Ready Mix, o vopsea latex de înaltă calitate pentru suprafețe interioare de pereți. Se livrează gata colorată în 51 tonuri de culori moderne și acoperă într-un singur strat! Ceea ce este deosebit la aceasta vopsea, pe lângă culorile plăcute, vopseaua este cu o formulă parfumată și nu emană un miros specific de vopsea lavabilă ca și orice altă vopsea obișnuită.

PPG_Trilak_Hera_Premium_ReadyMix_vopsea_latex_culori_zugraveli_interioare
PPG TRILAK – Hera Premium ReadyMix

Vopsea satinată sau semilucioasă

– Are o oarecare reflectivitate

– Oferă durabilitate 

– Este frecvent utilizată în medii solicitante, precum bucătăriile și băile, unde se dorește curățarea ușoară, fără un finisaj foarte lucios.

Vopsea lucioasă

– Sunt cele mai reflectante și strălucitoare

– Sunt extrem de durabile și rezistă la curățări multiple

– Pot evidenția imperfecțiunile.

Citește cum să zugrăvești acasă singur! Simplu și rapid!

en_USEnglish