Ce facem pentru tine ?

tinta
Pasul #1

Îți prezentăm instrucțiuni pas cu pas pentru realizarea lucrării

creion si echer
Pasul #2

Îți calculăm necesarul de materiale cu măsurătorile tale

pachet cu materiale
Pasul #3

Îți umplem coșul de cumpărături ca să poți cumpăra și primi totul acasă

Panourile decorative 3D din polistiren sunt o noutate în materie de design pe piața din România și reprezintă o alegere deosebită. Aceste panouri sunt tot mai des întâlnite în amenajările moderne datorită eleganței pe care o emană și impactul vizual pe care îl au. Sunt  excelente pentru amenajarea pereților sau tavanelor din spații precum birouri, magazine, restaurante, hoteluri, cabinete medicale, săli de evenimente, saloane de înfrumusețare, cât și a locuințelor personale amenajate în stil clasic sau modern. Grație rezistenței la apă, pot fi montate și în bucătărie, baie sau chiar într-un centru spa.

panouri_decorative_3d_din_polistiren_caramida

Avantajele panourilor decorative 3D din polistiren

 • Dau un aspect de efect, care atrage priviri;
 • Nu are efecte dăunătoare asupra sănătății și mediului;
 • Este rezistent la impact;
 • Oferă izolare termică;
 • Nu este afectat de umiditate;
 • Nu se deformează în timp;
 • Se poate vopsi după preferințe cu lavabilă pe bază de apă;
 • Se curăță ușor;
 • Îl poți aplica și tu, fără ajutorul unui profesionist.

Modele de panouri decorative din polistiren

Panourile vin în diverse modele, depinde doar de gusturile fiecăruia și de locația în care dorești să le utilizezi. Câteva idei de modele interesante ar fi:

Ce materiale ai nevoie pentru montarea panourilor 3D din polistiren?

După cum am spus mai devreme, nu ai nevoie de un profesionist ca să montezi acest tip de decor, deoarece se utilizează super ușor și nu ai cum să dai greș. Astfel, ai nevoie de un adeziv pentru elemente decorative din polistiren (pe care îl poți achiziționa de la magazinele de specialitate și cu siguranță îl vei găsi și unde ai cumpărat panourile de polistiren), un șmirghel cu granulație fină, îndemânare, atenție și muultă răbdare.

Cum se montează pas-cu-pas

1. Pregătiți suprafața pe care o veți acoperi cu panouri decorative 3D

Panourile trebuie aplicate pe o suprafață curată, uscată și netedă, fără strop de  murdărie. Înainte de montare, imperfecțiunile de pe suprafață (perete sau tavan) trebuie remediate. Dacă suprafața este acoperită cu lemn, plastic sau lac, șlefuiți  suprafața cu un șmirghel cu granulație fină.

2.  Aranjați panourile decorative 3D

Întâi de toate, planificați cum să le aranjați, acordând atenție direcției modelului, pentru a se îmbina corect. Se recomandă un desen al aranjamentului înainte de a trece la fapte.

3.  Instalați panourile 3D pe perete sau tavan

Lipiți panourile direct pe perete folosind un adeziv pentru decorațiuni din polistiren (baghete, rozete, etc). Aplicați adezivul uniform pe suprafață, fie în puncte, fie de-a lungul marginii panoului, la aproximativ 1 cm de la margine (partea din spate a panoului) și pe marginile de contact ale panoului. Acum apăsați ușor panoul pe suprafață. Folosiți imediat un burete umed pentru a îndepărta orice cantitate excesivă de adeziv. Când așezați panourile pe perete, asigurați-vă că toate marginile aderă corect la suprafață. 

4. Finisarea panourilor decorative 3D din polistiren

După uscarea adezivului se va trece la finisarea îmbinărilor, cu silicon acrilic. Evitați folosirea materialului în exces. Surplusul se va îndeparta cu ajutorul unui burete sau lavete umede curate, lăsând intactă liniatura. Pentru o finisare perfectă se recomandă revenirea asupra îmbinărilor cu o bandă abrazivă foarte fină.  În cazul în care peretele nu este drept, eventuale goluri apărute la îmbinare se vor umple cu material. 

Dacă că doriți să vopsiți panourile, după uscare, aplicați amorsă și apoi vopsea pe bază de apă. Înainte de a vopsi panourile, cel mai bine este să așteptați cel puțin 24 de ore pentru a permite materialului adeziv să se usuce și vopsiți panourile de două ori.

De reținut!

 • Nu apăsați panourile pe perete sau tavan prea tare, deoarece acestea se pot deteriora
 • Folosiți doar vopsele de înaltă calitate pentru o acoperire bună
 • Folosiți un adeziv special conceput pentru polistiren
 • După vopsire, utilizați un dispozitiv de curățare cu pene sau o perie moale pentru a șterge panourile.

Ți-am dat o idee inovativă? Acum este momentul să încerci chiar tu și să ne arăți cum ți-ai decorat pereții aici.

Dacă dorești și alte idei de renovare pentru locuința ta, citește blogul nostru sau urmărește-ne pe Facebook.

Ce suprafață dorești să acoperi cu panouri 3D? (metri pătrați)

Măsoară lungimea și lățimea suprafeței pe care dorești să lipești panouri 3D și introdu valoarea mai jos. Îți vom calcula exact materialele pentru lucrarea ta DIY (do-it-yourself).

Distribuie să vadă și alții:
en_USEnglish
sdtoto sdtoto sdtoto sdtoto sdtoto sdtoto sdtoto sdtoto sdtoto