Renovările mici și dese, cheia marilor succese! Fiecare locuință, indiferent de tipul acesteia, are nevoie de-a lungul timpului de îmbunătățiri la nivel structural sau la nivelul aspectului. Renovările sunt cea mai bună metodă de a îmbunătăți performanțele unei locuințe, mai ales câtă vreme există materiale care pot oferi beneficii multiple, în mai multe direcții de amenajare. Mai ales prin lucrări mici de îmbunătățiri ale exteriorului casei, putem face diferențe mari când vine vorba de eficiența unei case. Află cum poți amenaja exteriorul casei tale și ce materiale poți folosi pentru ca performanțele clădirii să fie cât mai ridicate:

Montează glafuri rezistente la exteriorul casei

Glafurile au rolul de a căptuși partea inferioară a golului unei ferestre, atât în ceea ce privește apa pluvială, cât și la nivel de izolare a acestor elemente. Glafurile de exterior beneficiază de picurător, care ajută la scurgerea eficientă a apei de pe suprafață. Glafurile pot fi din pvc, de metal sau din piatră. Cel mai simplu de montat, mai puțin costisitor și cel mai răspândit glaf este cel din pvc. Este de diferite lățimi și poate fi cumpărat la metru liniar. Montajul se poate realiza foarte ușor cu un adeziv montagekit pentru construcții sau adeziv și etanșeizant transparent PolyMax Crystal Express.

Lipești și etanșeizezi cu PolyMax la exteriorul casei

Montează o copertină pentru ușă, fereastra, terasă sau balcon

Copertinele sunt foarte utile și îmbunătățesc aspectul exterior al locuinței fără o investiție prea mare. De asemenea sunt la mare căutare în ultimii ani datorită creșterii temperaturilor din anotimpul cald, dar și a abundenței precipitațiilor din anotimpul umed.

Copertina oferă protecție excelentă la radiația solară ultra-violetă, UV, la ploaie și zăpadă, este rezistentă la vânt puternic, frig și la temperaturi ridicate. La mare căutare sunt acum copertinele cu policarbonat solid (policarbonat compact) care rezistă inclusiv la grindină. În plus, sunt unele copertine cu policarbonat care au și jgheab de apă astfel încât să adune și direcționeze scurgerea apei spre colțurile copertinei (nu picură apa pe toată lungimea copertinei).

copertina peste usa exteriorul casei
Exteriorul casei înfrumusețat cu o copertină deasupra ușii

Hidroizolează zona de soclu

Soclul unei clădiri face legătura dintre fundație și suprastructură. Cel mai adesea această zonă se confruntă cu infiltrații de apă, care au un efect nefast asupra construcției. Apa conduce la făinarea betonului și la corodarea armăturilor, așadar este nevoie de aplicarea unui produs de hidroizolare cu rol de protecție.

Hidroizolațiile pot fi de mai multe tipuri, așadar trebuie găsită varianta optimă de hidroizolare, astfel încât apa să nu se infiltreze în structura de beton. Cel mai des utilizate sunt produsele pe bază de cauciuc modificat cu polimeri pentru etanșeizarea, protejarea și repararea a aproape tuturor tipurilor de material, precum: lemn, beton, piatră, metal, zinc, bitum, PVC etc

hidroizolatie Bison pe baza de cauciuc
Hidroizolație pe bază de cauciuc pentru exteriorul casei

Aplică vopsea lavabilă sau tencuială decorativă de calitate la exteriorul casei

Aspectul vopselei lavabile este deosebit de important în contextul amenajării exteriorului casei. Pentru ca aspectul de proaspăt și curat al peretelui să dureze este esențial să alegem o vopsea lavabilă de exterior cu proprietăți foarte bune de acoperire, rezistență la intemperii și raze UV și permeabilitate la aer și vapori de apă (permite aerisirea naturală a peretelui).

Hera Kolor – vopsea pentru fațade și socluri – este un material cu putere excelentă de acoperire, păstrează structura suprafeței, ajută la durabilitatea suprafeței și este disponibil în sute de culori rezistente în timp.

Pentru a realiza lucrările în mod corect este nevoie de o pregătire foarte bună a substratului, iar acest lucru include desprăfuirea, repararea golurilor, a fisurilor și a găurilor, dar și restabilirea planeității, acolo unde este necesar. Citește cum să renovezi pereții.

La fel ca și vopseaua lavabilă pentru exteriorul casei, tencuiala decorativă este disponibilă în diverse culori. Alegeți o culoare potrivită pentru tâmplăria și acoperișul casei. La tencuiala decorativă mai trebuie aleasă granulația (de la 1mm-2.5mm) și aspectul, care poate fi de bob de orez (praf de piatră) sau scoarță de copac (zgâriată).

Hera-Profesional_SISI-tencuiala-decorativa-silicatica-siliconica

Tencuiala decorativă THERMOTEK SISI este permeabilă la vapori, are efect de auto-curățare și o protecție excelentă împotriva algelor, ciupercilor și mucegaiului. De asemenea, este recomandată și pe termoizolații cu polistiren, dar și pe termoizolații cu vată minerală.

Un pas important în aplicarea vopselei lavabile sau a tencuielii decorative îl constituie aplicarea unei amorse (grund), cu ajutorul căreia peretele de la exteriorul casei este uniformizat, pregătit pentru aplicarea vopselei sau a tencuielii și pentru a egaliza capacitatea de absorbție a substratului.

Pentru vopseaua lavabilă Hera pentru exterior recomandăm utilizarea amorsei Falfixgrund de adâncime pentru exterior sau interior.

Ca strat de fond pentru tencuiala decorativă se recomandă grundul Hera Professional.

Izolează la exterior locuința cu polistiren

Unul dintre cele mai bune moduri de reducere a transferului termic este montarea unui termosistem la exteriorul casei. Polistirenul este un material ușor cu proprietăți foarte bune de reducere a pierderilor de căldură. Alegeți un polistiren cu densitate mai mare (EPS 70 sau EPS80), grosime de cel puțin 8 cm și un coeficient de conductivitate termică mic pentru eficiență maximă. Într-un alt articol am detaliat etapele pentru a izola pereții cu polistiren.

Pentru un rezultat perfect, informează-te și evită greșelile frecvente în izolație.

Exteriorul casei poate fi îmbunătățit în mod constant, fără a fi nevoie de cheltuieli ample sau de timpi mari de așteptare. Alege să folosești materiale de calitate pentru casa ta, astfel încât aceasta la rândul ei să îți ofere confortul dorit.

Distribuie să vadă și alții:
en_USEnglish