Pereții casei tale îți colorează lumea și îți influențează mood-ul zilnic. Vrei să afli cât de ușor se poate aplica vopseaua lavabilă de unul singur? Hai să descoperim în articolul de mai jos.

Ce este vopseaua lavabilă? Ei bine, mă bucur că ai întrebat. Copiii sunt celebri pentru faptul că murdăresc pereții, îi pictează când nu ești cu ochii pe ei, iar vopseaua lavabilă este un produs minunat, pe care îl poți aplica pe pereți pentru a te asigura că locuința ta se va curăța într-o clipită și va avea un aspect impecabil mereu.

Acum hai să vedem cam ce ar trebui să știi, în general, când dorești să te apuci de un astfel de proiect.

vopseaua lavabila

Alege o culoare

Prima întrebare pe care ți-o pui chiar înainte de a pune mâna pe o rolă sau trafalet este: Cum aleg culoarea vopselei?

Mergi la cel mai apropiat magazin de vopsele lavabile și poți cere câteva idei sau paletare, pe care le poți testa pe diferite unghiuri ale camerei, deoarece trebuie să ții cont că lumina schimbă nuanțele și astfel poți să îți dai seama ce îți place și ce se potrivește cu restul locuinței tale.

Mai poți încerca simulatoarele de culori online precum Color Visualizer pentru a-ți face o părere despre cum va arăta încăperea pe care dorești să o renovezi și te poți juca acolo cu mai multe culori. Poți alege o poză cu o încăpere asemănătoare cu a ta sau poți încărca o poză pe care să încerci culori. Poți reține codurile culorilor și să le comanzi. Așa vei face o simulare completă pentru lucrarea ta acasă!

Joacă-te cu efectele

Nu te feri să gândești outside the box și încearcă efecte diferite de vopsea. Poți face multe lucruri cu vopseaua lavabilă și nu este nevoie să optezi pentru aceeași culoare pentru toți pereții. Poți folosi culori diferite pe același perete sau, pentru un efect interesant, poți utiliza diverse străluciri. De exemplu, încearcă să vopsești un perete cu vopsea mată și apoi să creezi un design, peste stratul de bază, cu vopsea lucioasă. Efectul este unul subtil, însă plin de rafinament.

Selectează un luciu

Odată ce ai ales culoarea vopselei și design-ul, va trebui să decizi asupra strălucirii finisajului:

1. Finisajul lucios este strălucitor și cel mai reflectant la lumină dintre toate tipurile de finisaje și, de asemenea, este ușor de spălat.

2. Finisajul semilucios este oarecum reflectorizant, durabil și util în zonele care trebuie curățate în mod regulat.

3. Finisajul satinat are o strălucire foarte ușoară, astfel încât nu vei întâmpina dificultăți la curățare. De asemenea, oferă un aspect mai „moale” decât vopseua lucioasă sau semilucioasă.

4. Finisajul mat absoarbe lumina în loc să o reflecte, astfel încât funcționează bine pe pereții cu imperfecțiuni. Este excelent pentru dormitoare și orice pereți neuniformi sau pereți cu textură.

De reținut: Vopseaua mată are o senzație uscată (uneori cretoasă). Se pricepe la ascunderea defectelor și are un aspect „moale”, subtil. Cu toate acestea, nu se spală la fel de ușor ca și vopseaua semilucioasă sau lucioasă.

Vopseaua lavabilă – Câteva sfaturi utile

– Pregătirea corectă este unul dintre cele mai importante sfaturi pentru vopsit și este esențială pentru obținerea unui rezultat cu aspect profesional

– Mută din cameră orice lucru care ar putea să te împiedice în timpul procesului

– Șterge pereții înainte de orice, deoarece acest lucru va pregăti suprafața, eliminând murdăria, praful și grăsimile

– Umple fisurile din pereți și șlefuiște-le până devin netede

– Asigură-te că ai toate pensulele, rolele și tăvile de vopsea de care vei avea nevoie înainte de a începe. Cu siguranță nu o să vrei să te oprești în mijlocul procesului pentru a alerga la magazin

– Da, împachetarea consumă mult timp, dar merită. Folosește o bandă adezivă pentru a proteja tavanele, ferestrele, ușile și orice altceva care ar trebui protejat de vopsea. Astfel, te asiguri că vei obține linii drepte și că nu vei trece pe o zonă pe care nu dorești să o vopsești

– Este important să începi întotdeauna să vopsești din zona cea mai înaltă până la cea mai joasă. Începe cu partea superioară a pereților spre cea inferioară. În acest fel, controlezi orice picături care se pot  prelinge în jos.

De reținut: Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face, este să pui prea multă vopsea pe pensulă sau pe rolă. Este mult mai eficient să pui o cantitate mică și să aplici straturi subțiri. Este tentant să punem multă vopsea în speranța că nu va trebui să mai dăm un alt strat, însă rezultatul final nu va arăta la fel de bine. Două sau mai multe straturi subțiri de vopsea lavabilă vor face o treabă mai bună decât un strat gros.

Așadar, acum că te-am pus puțin în temă cu niște sfaturi generale despre cum se aplică vopseaua lavabilă, fii geană pe blog, pentru ca vor urma și pașii în detaliu.

Distribuie să vadă și alții:
en_USEnglish