Ce facem pentru tine ?

tinta
Pasul #1

Îți prezentăm instrucțiuni pas cu pas pentru realizarea lucrării

creion si echer
Pasul #2

Îți calculăm necesarul de materiale cu măsurătorile tale

pachet cu materiale
Pasul #3

Îți umplem coșul de cumpărături ca să poți cumpăra și primi totul acasă

Te gândești să zugrăvești singur acasă?

Zugrăvitul este atât de ușor, încât oricine o poate face.

Dar dacă e chiar așa, de ce lucrările profesionale de zugrăvit arată mult mai bine decât cele realizate de amatori? Acest lucru se datorează faptului că profesioniștii știu să aleagă culorile care funcționează pentru fiecare spațiu și, de asemenea, știu cum să aleagă luciul de vopsea potrivit. Desigur, ei știu și să pregătească suprafețele ca la carte și tehnici de zugrăvit profesionale, astfel încât rezultatul final are acel aspect impecabil și proaspăt. Deci, care este secretul pentru a obține rezultate similare atunci când zugrăvești singur acasă?

În continuare, hai să parcurgem împreună toți pașii, de la alegerea vopselei până la curățarea instrumentelor când ai terminat și depozitarea vopselei rămase.

Citește câteva idei de zugrăvit singur acasă aici.

Pasul 1: Alege o culoare

Alegerea unei culori este partea cea mai grea. Ceea ce este cel mai important este să găsești acea culoare care să creeze starea de spirit dorită și să te facă fericit. Începe prin a te gândi cum dorești să arate proiectul finalizat și amintește-ți că nu trebuie să te limitezi la patru pereți de aceeași culoare. De asemenea, să ții cont că iluminarea diferită din cameră va schimba culoarea. 

Ca să-ți faci o idee clară despre cum va arăta camera ta poți folosi simulatoarele de culori ale producătorilor de vopsea. Spre exemplu, poți folosi Color Visualizer de la PPG. Îți alegi o încăpere asemănătoare cu cea pe care vrei tu să o zugrăvești singur acasă și să alegi culori pentru a testa cum va arăta.

Tot acolo poți face upload cu poza ta în care să testezi culori și poți chiar să-ți transmiți lucrarea pe mail împreună cu codurile de culoare alese.

culori cum sa zugravesti singur acasa

Pasul 2: Alege finisajul

În funcție de nevoi și preferințe, aici poți alege o vopsea lavabilă lucioasă, semi-lucioasă (satinată) sau mată.

Sfat:

  • cu cât finisajul este mai lucios, cu atât se va curăța mai ușor
  • cu cât finisajul este mai mat, cu atât mai ușor acoperă imperfecțiunile peretelui

Pentru a alege cea mai bună variantă de vopsea lavabilă pentru tine și finisajul cel mai potrivit pentru aceasta, vezi și articolul nostru despre tipuri si palete de zugrăveli interioare, unde am luat separat aceste aspecte și am explicat în detaliu caracteristicile, împreună cu avantajele și dezavantajele lor.

Pasul 3: Alege uneltele și materialele să zugrăvești singur acasă

Fiecare proiect este unic și este posibil să ai nevoie de instrumente diferite în funcție de vopseaua pe care o alegi și de starea pereților, dar plecăm de la premisa că pereții sunt deja reparați. Astfel, există câteva elemente must have:

– Vopsea lavabilă

– Amorsă sau grund

– Trafaleți (role)

– Pensule

– Tăviță pentru vopsea

– Bandă de hârtie

– Folie de acoperit

– Lavete sau cârpe

Foarte important!

Citește cu atenție instrucțiunile de pe ambalajul produselor și respectă termenii recomandați de producător pentru a te asigura că rezultatul final este unul impecabil.

Pasul 4: Acoperă zonele pe care nu vrei să le zugrăvești

Cu siguranță nu vrei să îți deteriorezi canapeaua preferată, deci golește camera de toate piesele de mobilier. Dacă nu ai suficient spațiu, împinge totul spre centru și acoperă cu folie de protecție. Procedează la fel și cu podeaua. Acest pas consumă timp, dar merită, pentru că la final vei avea mai puțin de curățat.

Folosește bandă de hârtie și folie de acoperit pentru uși, ferestre, întrerupătoare și orice altceva care ar trebui protejat de vopsea. 

Pasul 5: Pregătește pereții

Înainte de a vopsi, este recomandat să ca toți pereții să fie curați, fără praf, pânze de paianjeni sau pete. Îndepărtarea murdăriei și a grăsimii va permite vopselei să adere mai bine la pereți. 

Asigură-te că pereții sunt uscați, curați și fără crăpături sau porțiuni care se pot desprinde, în caz contrar, riști pătarea pereților sau exfolierea vopselei lavabile.

In cazul în care descoperi mucegai pe pereți citește articolul nostru despre cum poți scăpa de mucegai.

Pasul 6: Aplică amorsa

Amorsarea sau grunduirea pereților este foarte importantă. Amorsa uniformizează peretele, temperează absorbția vopselei de către perete și în același timp asigură aderența vopselei.

După aplicarea amorsei este obligatoriu ca peretele să aibă timp de uscare. Pentru aceasta citește cu atenție indicațiile de pe ambalajul produselor.

Pasul 7: Zugrăvirea

Începe întotdeauna să zugrăvești din zona cea mai înaltă până la cea mai joasă. Adică ar trebui să începi cu tavanul, în acest fel putând controla vopseaua și orice picături care ar putea curge pe un perete proaspăt vopsit. Vopsește cu un trafalet în aceeași direcție (să spunem nord-sud), iar pentru al doilea strat, de această dată, vopsește în direcția perpendiculară primului strat (este-vest). 

Amestecă foarte bine vopseaua înainte de a te apuca să zugrăvești.

Un amănunt important de care trebuie să ții cont, este faptul că graba strică treaba. Nu te apuca să dai un strat gros de vopsea cu gândul că termini mai repede. Este mult mai eficient să dai două straturi mai subțiri, fiindcă o să facă o treabă mai bună decât unul gros, iar  rezultatul final va face diferența. De asemenea, dacă te apuci de un perete, zugrăvește până îl termini, fără a face pauze, altfel  poate căpăta un aspect neuniform.

zugravesti singur acasa

Dacă vopseaua este puțin mai groasă, pentru primul strat o poți dilua în proporția recomandată pe ambalaj, dar al doilea strat de vopsea aplică-l nediluat.

Atunci când aplici vopseaua cu trafaletul, poți face mișcări în formă de W, pentru o acoperire amplă și pentru a evita acele urme neplăcute. Odată ce peretele este uscat la atingere, adică aproximativ după 2-6 ore, este gata pentru un al doilea strat. 

Apoi, dacă este cazul, treci la vopsirea ornamentelor (forme de gips, baghete din polistiren, tapet, panouri decorative, etc). Cel mai bine este să le vopsești  ultima dată, deoarece o vei face cu o pensulă, iar vopseaua nu va ajunge la pereți.

Pasul 8: Depozitarea vopselei rămase

Dacă ți-a rămas vopsea după ce ai terminat de zugrăvit, ai două variante:

  1. poți să închizi bine recipientul și să-l depozitezi într-un loc uscat, ferit de soare.
  2. poți dona vopseaua rămasă cunoscuților sau persoanelor care ar avea nevoie de o împrospătare a pereților

Pasul 9: E timpul pentru curățenie

Da, știu că te-au obosit deja atâția pași, dar încă nu este timpul să te relaxezi. Spală bine toate uneltele pe care le-ai folosit, cât încă nu s-a uscat vopseaua de pe ele.

Zugrăvitul nu este la fel de rapid ca și reclamele TV, acesta cere puțin efort. Însă acum că știi pașii necesari, ce zici, te încumeți să zugrăvești singur acasă?

Citește și alte idei de lucrări pe care să le faci singur acasă aici

Câte camere/încăperi vrei să zugrăvești ?

Răspunde cu o cifră: 1, 2, 3 sau câte vrei

0 buc8 lei

Distribuie să vadă și alții:
en_USEnglish
en_USEnglish