Cu siguranță îți dorești să ai o temperatură constantă în casa ta, indiferent de anotimp, cu niște costuri reduse. De aceea îți recomandăm să-ți izolezi casa.

Cu cât locuința ta este mai corect izolată, cu atât va fi mai călduroasă iarna și mai răcoroasă în timpul verii, iar surpriza este că nu trebuie să investești o sumă colosală pentru a realiza acest lucru.

Acestea sunt motivele pentru care o mulțime de oameni încep să vadă numeroasele avantaje ale creării unei izolații bune și nu numai din punct de vedere al cheltuielilor. Ei bine, poți avea parte de atâtea beneficii, izolându-ți casa.

 Cu toate acestea, la fel ca în cazul oricărui proiect de îmbunătățire a locuinței, lucrurile ar putea merge prost și s-ar putea face greșeli în timpul izolației dacă nu ești atent, iar astfel să nu te mai bucuri cum ar trebui de beneficiile pe care le aduce izolația. Totul constă în cunoaștere.

Izolarea este o lucrare complexă și necesită timp. Este esențial să cunoști câteva aspecte înainte de a te apuca de treabă.  Iată câteva greșeli frecvente pe care trebuie să le eviți atunci când izolezi casa, pentru un rezultat ca la carte:

 izolatii-casa-greseli

1. Grăbirea procesului de izolare

Este important să știi că izolarea este un proces delicat și că trebuie luate în considerare multe lucruri. Deci, cel mai bine ar fi să nu grăbești procesul, fiindcă rezultatele ar putea fi dezastruoase pe termen lung. Astfel că indicat ar fi să cheltuiești timp în plus să te informezi pentru a alege izolația potrivită pentru locuința ta și pentru a face lucrurile corect. Procesul de izolație este la fel de important ca și materialele utilizate. Pentru izolarea exterioară un factor important este vremea, fiindcă pe vreme ploioasă nu este indicat sa execuți lucrări de izolare a casei.

Pentru o soluție sigură și eficientă, te poți adresa profesioniștilor, care îți pot oferi cea mai bună soluție accesibilă într-un timp rapid.

izolezi-casa

2. Materiale de calitate inferioară atunci când izolezi casa

De exemplu, polistiren cu grosime 10cm și densitate mai mare, sa zicem EPS100, este mai scump decât polistirenul cu grosime 10cm și densitate EPS70. Densitatea mai mare a polistirenului asigură o izolare termică mai bună. Aceasta este o cheltuială unică și nu va trebui să o refaci. DAR, ține cont că alegerea materialelor influențează calitatea rezultatului.

Cel mai bine este să folosești produse de izolare cu valoare R mai mare, deoarece acestea sunt mai eficiente pentru păstrarea căldurii sau a aerului rece în interior. S-ar putea să coste puțin mai mult decât produsele cu valoare R mai mică, dar pe termen lung vei economisi la facturile de energie. În acest caz, „more is better”, deoarece o casă bine izolată va putea menține o temperatură mai confortabilă.

3. Aruncarea izolației vechi

O altă greșeală ar fi să scapi de vechea izolație a peretelui. O mulțime de oameni aruncă izolația veche a pereților, deoarece pare murdară și veche. Cu toate acestea, ea funcționează în continuare și chiar te poate ajuta să  economisești o sumă importantă de bani, lăsând-o la locul ei. 

De cele mai multe ori,  izolația veche trebuie eliminată doar dacă există o problemă cu mucegaiul. De asemenea, unele tipuri mai vechi de izolație pot conține azbest și pot elibera particule toxice în aer. Acesta este motivul pentru care este mai bine să rămână acolo. Ar trebui să iei în considerare fosta izolație ca o pătură suplimentară pentru casa ta atunci când este adăugată noua izolație. 

4.  Lași prea multe goluri în izolație

Una dintre cele mai mari probleme cu care te poți confrunta este de a lăsa prea multe goluri în izolația ta. Golurile sau izolația care nu sunt fixate corect pot duce la umiditate și găuri de aer, acolo se formează punțile termice pentru pierderea căldurii. Izolația cu spumă prin pulverizare este cea mai bună pentru a ajunge în fisuri mici și în orice zone deschise.

5. Alegerea unei izolații nepotrivite

Nu toate tipurile de izolație pot fi instalate în orice loc. De exemplu, unele izolații sunt extrem de inflamabile și nu pot fi instalate lângă încălzitoare. Un alt detaliu important, nu izola cu fibră de sticlă în locuri umede, precum subsolurile, deoarece poate menține umezeala și poate duce la apariția mucegaiului. Când ai dubii cu privire la ce materiale de izolare să folosești, apelează la un profesionist.

Prin informare, înțelegi greșelile care ar putea fi comise în procesul de izolare și știi ce să nu faci atunci când dorești să te apuci de acest proiect, pentru a nu-l compromite.

Caută întotdeauna informații utile înainte de a încerca orice lucru în casa ta. Acest sfat este valabil atât pentru procesul de amenajare dar și atunci când alegi materialele necesare pentru proiectul tău.

Pentru tencuieli decorative recomandăm:

THERMOTEK SiSi pentru proprietățile sale cu efect de autocurățare și conține o compoziție eficientă împotriva ciupercilor, algelor și a mucegaiului.

Te-ai regăsit într-una din greșelile prezentate mai sus?

Distribuie să vadă și alții:
en_USEnglish