Oh da! Amenajare baie! Vrei să amenajezi o baie nouă sau pur și simplu baia cea veche necesită mult așteptata redecorare? Cunoaștem situația și știm că e greu fiindcă nu ai habar de unde să începi, ce buget trebuie să aloci sau la ce trebuie să acorzi o atenție sporită. 

Stai liniștit meseriașule, până la finalul articolului vei afla:


 

Pe lângă necesitatea și funcționalitatea băii, aceasta este adesea și o oază de relaxare dupa o zi grea. Aici depinde de tine cum vrei s-o amenajezi și de timpul pe care vrei să-l aloci lucrării.


Ce trebuie să știi înainte să începi lucrarea de amenajare a băii?

Ei bine, orice lucrare trebuie să înceapă cu un plan care să cuprindă câteva elemente principale:

 • O schiță sau o randare pentru amenajarea băii. Fie că faci tu schița sau apelezi la serviciile unui profesionist, este un pas care nu trebuie neglijat deoarece acest lucru te ajută să ai o imagine de ansamblu pentru amenajarea unei băi.
 • Stabilește bugetul și alocă undeva la 10-15% în plus față de cel inițial. Din proprie experiență îți spunem că mereu apare neprevăzutul pe parcursul lucrării și te poate pune în dificultate.
 • Alege elementele principale. Aici ne referim la vasul de toaletă, lavoarul, dușul și implicit cada. Acestea trebuie alese în funcție de gusturile tale dar care trebuie să respecte în egală măsură și funcționalitatea.
 • Alege stilul și culorile pentru amenajarea băii. Fie că alegi un stil minimalist, modern sau rustic, acesta trebuie să se potrivească și cu restul locuinței tale. Modul prin care redecorezi baia poate fi condus de subiectivism, ceea ce nu e un lucru rău. Poți oricând să-ți pui amprenta personală asupra băii tale. 
 • Acordă atenție instalațiilor electrice și țevilor din baia ta. Atunci când amenajezi baia, ține cont și de arhitectura țevilor proiectate pentru apă și canalizare. Acest lucru îți poate influența modul prin care amenajezi încăperea. De asemenea, fiind un mediu umed, trebuie să acorzi o atenție sporită intalațiilor electrice.
 • Ține cont de aerisirea băii.
 • Caută inspirație. Dacă te afli aici, cel mai probabil chiar asta faci. Mai jos ai câteva idei de amenajare pentru baie.

Cum să amenajezi o baie modernă?

Simplu, respectând în primul rând pașii de mai sus. Elementele care dau un aer modern în baia ta sunt – formele geometrice, materialele naturale, decorațiuni minimaliste și culorile neutre. La mare căutare în ultimii ani este amenajarea unei băi în nuanțe gri și pusă în evidență prin lumina naturală.


O altă caracteristică specifică băilor moderne este spațiul deschis pe care îl oferă vizual și simetria obiectelor. Dacă spațiul este un inamic atunci când te gândești la redecorarea băii tale, trebuie să știi faptul că poți amenaja o baie mică perfect funcțională și extrem de arătoasă.Cum să amenajezi o baie mică?


Ce crezi ca trebuie să ai în plan înainte să te apuci de amenajare? Însuși planul! După ce ai urmat principalii pași trebuie sa știi că exista câteva trucuri pentru a amenaja o baie mică.


 1.   Evită supraaglomerarea în baia ta 
 2. O cadă ovală poate fi o soluție pentru un spațiu mai mic
 3. Utilizează sticla pentru amenajarea dușului
 4. Folosește oglinzi sau suprafețe lucioase
 5. Decorează diversele piese de mobilier în plan vertical

Amenajare baie – Gresie, faianță, mozaic sau tapet?

Alegerea finisajelor este un pas important și opțiunile disponibile sunt nelimitate. Acest lucru te poate pune în dificultate, însă dacă respecți câteva elemente, totul merge ca pe roate.

 • Alege gresia și faianța care să se potrivească stilului ales de tine și care să ofere o anumită coerență în design-ul băii.
 • Poți opta pentru tapet rezistent la umiditate, unde modelele și culorile sunt nelimitate
 • Mozaicul este încă o solușie excelentă datorită aspectului inedit pe care-l oferă

Sfat – Alege întâi gresia deoarece este prima care se amenajează, după care poți integra și celalalte elemente. Aceasta trebuie să fie de culoare mai închisă, spre deosebire de celelalte finisaje.Idei amenajare baie modernă

+5 Idei de amenajare baie

Amenajare baie în stil mediteranean

Amenajare baie la mansardă

Amenajare baie cu elemente naturale

Amenajare baie mică

Amenajare baie modernă la mansardă

Distribuie să vadă și alții:
en_USEnglish