Cu toții știm că sportul este un element foarte important în viața noastră și că aduce numeroase beneficii sănătății fizice, cât și psihice. Specialiștii recomandă să facem mișcare zilnic, indiferent de vârstă, deoarece dinamizează și îmbunătățește viața. Este adevărat că suntem majoritatea ocupați cu serviciul sau familia, dar suntem și foarte buni la a găsi mereu motive de a nu face sport.

Fie că îți dorești să mai scapi de câteva kilograme sau pur și simplu să te menții activ, antrenamentele la sală sunt ideale. Însă ce te faci când pandemia a închis ușile sălilor de fitness?

Ei bine, ce zici de o sală de fitness chiar la tine acasă?

 Exact, sună genial. Astfel, nu mai ești nevoit să folosești scuza „Nu am timp”, deoarece poți face sport la orice oră, nu mai trebuie să plătești abonamentul lunar, nu mai pierzi timp pe drum și nu mai aștepți să se elibereze aparatele la care vrei să te antrenezi. 

Totodată, trebuie să recunoaștem că mersul la sală este puțin intimidant, mai ales dacă faci asta pentru prima oară, însă acasă te poți mișca în voie, doar tu cu tine. Iar în sprijin îți vin numeroșii antrenori de fitness care postează diverse tutoriale de workout în online, mai ales în contextul pandemiei, când și ei, de asemenea, și-au amenajat o mini sală de fitness acasă la ei.

Așa că hai să le urmăm exemplul.

Deci, cum anume amenajezi o sală de sport când ai puțin spațiu? Și de unde știi ce echipament este cel mai bun pentru tine, astfel încât să nu-ți irosești banii pe lucruri ce vor deveni doar un decor?

1. Găsește cel mai potrivit loc din casă

Dacă nu dispui de o cameră pe care să o transformi într-o mini sală de fitness, nu-i bai. Te poți folosi de garaj, birou, de un balcon sau chiar și de un colț din dormitor sau living.

2. Ce echipament să alegi?

Amenajarea unei săli de fitness acasă nu trebuie să fie neapărat costisitoare. Întâi de toate, este important să alegi un echipament potrivit nevoilor tale, iar secretul este să investești doar în echipamentele strict necesare. Și nu e obligatoriu să achiziționezi totul odată, ci pe rând. Poți începe ușor, cu câteva lucruri de bază,  până îți intri în ritm și îți dai seama mai bine care îți sunt nevoile și ce ți se potrivește.

Dacă obișnuiai să mergi la sală și ești o persoană cu un stil de viață activ, probabil știi deja ce ai de făcut. Pe lângă nelipsitul covoraș de yoga, ai nevoie de:

  • Niște benzi elastice de rezistență cu dificultate diferită
  • O minge gonflabilă pentru fitness
  •  Un set de gantere-  sunt foarte accesibile și poți realiza o foarte multe de exerciții cu ele 
  • O  bară cu greutăți.

Dacă ești o persoană care își dorește să slăbească, trebuie să pui accentul pe cardio. Mai exact, câteva variante ar fi:

  • O bicicletă
  •  O bandă de alergare
  •  Coarda- foarte ieftină, pe care o știm încă din copilărie și care este un instrument fantastic ce antrenează toate grupele de mușchi și te face să transpiri.

Și să nu uităm de cea mai ieftină și la îndemândă variantă: propriul corp, poți face o multitudine de exerciții cu greutatea corpului.

3. Depozitare

Desigur, după terminarea antrenamentului, nu îți dorești să strici decorul casei cu tot felul de echipamente împrăștiate. Pentru un spațiu mic, depozitarea este cheia. Dacă o bandă de alergare sau o bicicletă nu pot fi ascunse, pentru restul accesoriilor, ideal ar fi un mic dulăpior care să fie în temă cu restul încăperii. Sau altă variantă ar reprezenta-o niște cutii, pe care le poți ascunde sub pat sau canapea.

4. Design

Să fim sinceri, cu toții ne simțim mult mai bine într-un mediu plăcut  și se aplică și în cazul sportului. O idee super faină ar fi să pui o oglindă mare pe un perete liber, cum este și în sălile de fitness, ca să te vezi antrenându-te, o să fii mai motivat. De asemenea când vine vorba de motivație, agață niște imagini cu sportivi sau mesaje care să te invite la mișcare. Dacă ai posibilitatea de a amenaja sala de fitness într-un loc cu fereastră ar fi perfect. Lumina naturală și aerul de afară o să îți dea mai multă energie și poftă de viață.

Ce zici, ne apucăm de sport?

Distribuie să vadă și alții:
en_USEnglish
en_USEnglish