La mare căutare în ultimii ani este amenajarea dormitorului într-un stil modern, care să se integreze perfect în decorul casei tale. Partea grea începe atunci când ai ideea și nu știi cum să începi deoarece nu toate dormitoarele seamana cu cele din fotografiile de design interior de pe internet.

Cum definim stilul modern în amenajarea dormitorului

 Vorbim adeasea de stilul modern în amenajare dar totuși ce reprezintă el?

Este un concept care este confundat de multe ori cu stilul contemporan. Fără a intra prea mult în detalii, diferența este dată de faptul ca stilul modern se referă la o perioadă care a luat naștere la începutul secolului precedent și care deja a trecut, iar cel contemporam se rezumă la perioada actuala, după cum îi spune și numele.

Stilul modern a început să se bucure de popularitate, dupa anii ‘90, când oamenii au avut o afinitate pentru un stil de viață mai minimalist, bazat pe simplitate. Amenajarea dorimitorului modern este o alegere potrivită dacă respecți câteva elemente specifice modernismului și găsești echilibru între funcționalitate și stil.

Câteva caracteristici pentru amenajarea dormitorului în stil modern sunt

 • Simplitate și minimalismul
 • Culorile neutre precum albul, negrul sau griul
 • Naturalețea elementelor de decor
 • Lumina naturală în ambudență
 • Liniile stilizate și simetria obiectelor
 • Obiectele din sticlă
 • Obiecte decorative lucioase din metal

Amenajarea unui dormitor în stil modern

Cum să plănuiești amenajarea dormitorului în stil modern?

 Poți începe prin a crea o schiță a dormitorului, astfel îți v-a fi mult mai ușor pe parcursul amenajării.  Pornește de la modul prin care amplasezi patul în dormitor și oferă-i posibilitatea de a deveni punctul focal al camerei.

Tăblia de la capătul patului a revenit la mare căutare în ultimii ani și aici ai o mulțime de variante.

Alege mobilier care să se potrivească cu stilul dormitorului și nu exagera cu aglomerarea camerei pentru a păstra o notă cât mai simplistă si a te bucura de mai mult spațiu.

Culoarea

 Alegerea unei culori potrivite ar trebuie să fie unul dintre primii pași în amenajarea dormitorului în stil modern. Ia în considerare alegerea unei palete de culori curate, deschise care să te ajute la crearea unei încăperi mai luminoase.

 Culoarea gri este la mare căutare în ultimii ani pentru amenajarea dormitorului în stil modern deoarece este simplă, neutră și poate fi combinată ușor cu alte elemente de decor. În altă ordine de idei, culorile în stilul modern sunt mai puțin saturate, dar totuși se crează un contrast cu elemente naturale cum ar fi lemnul sau piatra.

 De asemenea, o nouă tendință pentru interioare este amenajarea unui perete diferit de ceilalți, cu o textura aparte care poate fi în imediata vecinătate a patului.

Mobilierul și decorarea dormitorlui în stil modern

 Alegerea mobilierului nu este întodeauna o alegere ușoară, dar ca să-ți simplificăm procesul am ales pentru tine, cele mai importante materiale care se regăsesc pentru amenajarea în stilul modern. Iată câteva din ele

 • Cromul și aluminiu
 • Suprafețele laminate
 • Sticla 
 • Lemnul
 • Pielea
 • Textile

 Acum că am definit materialele principale, poți alege mobilierul și elementele de decor  ținând cont de aceste considerente.

Pentru a crea echilibru, amplasează două noptiere în stânga și în dreapta patului, fără a ocupa prea mult spațiu.

 În final totul se rezumă la suprafețe netede si stralucitoare care să păstreze o coerența si simplitatea specifice stilului.

Amenajare dormitor – Lumina naturală și cea ambientală

 

Lumina joacă un rol foarte important pentru stilul amenajarea dormitorului în stilul modern. Alege ferestre mari și lasă ca lumina naturală se se simta ca la ea acasă. Pe lăngă faptul ca te poți bucura de mai multă lumina, aceasta face ca dormitorul să pară mult mai spațios si aerisit din punct de vedere estetic.

După ce am stabilit principala sursă de lumină naturala, putem începe să gândim sistemul de iluminat și din perspectiva celei ambientale. Amplasează câteva lămpi pe noptiere sau poți alege și varianta unor surse de lumini cu forme mai abstractizate.

 O bandă de leduri integrată în jurul mobilierului crează un efect special asupra dormitorului tău în stil modern. Fiecare lumina trebuie să fie ajustabilă pentru a se plia nevoilor tale.

Comfort pillow on bed decoration interior of bedroom


Idei amenajare dormitor modern

Distribuie să vadă și alții:
en_USEnglish
en_USEnglish