Bucătăriile open space au devenit din ce în ce mai populare.  Prietenii și vecinii tăi deja și-au amenajat una, acum e rândul tău. Nu știi cu ce să începi? Noi iți venim în ajutor cu câteva idei și sfaturi pentru o bucătărie open space potrivită casei tale.

Conceptul de open space presupune conexiunea a 2 zone, de cele mai dese ori, bucătăria și livingul.

Scopul unei amenajări de acest tip, este de a elimina bariera dintre cele 2 zone, de a simplifica decorul și structura, dar în același timp, de a nu pierde din funcționalitate.

idei-amenajare-bucătărie-open-space

Bucătăria open space – soluția pentru un living mic.

Amenajarea unei bucătarii open space cu living mic, se merită sau nu? Noi am zice că e chiar necesară. Cu o planificare corectă și un aranjament atrăgător, chiar și cel mai compact living poate deveni spațios și aerisit.

Bucătăria open space mică nu trebuie să fie neapărat “mică”.

Cum? Cheia este în spațiile de depozitare corect proiectate și spațiul de lucru îmbinat cu zona de dining, iar toate astea pot fi întrunite pe o insula. Nu e insula pe care visai să ajungi în vacanță, dar sigur e insula pe care o vrei la tine în bucătărie.

Ce ai zice dacă ți-am spune că nu e neapărat să amplasezi toate dulapurile pe perimetru, dar ai putea pune câteva pe centru și așa să creezi o insulă. Jos ai spațiu de depozitare, mai sus ai o masă de lucru, unde poți gati, mai pui două scaune și Voila! poți lua și masa în același timp. Ce tare! Astfel amenajarea unei bucătarii open space mici devine o sarcină foarte simplă.

Insula și bar – același lucru?

Și da și nu. Insula devine bar atunci când adaugi și scaune. Amenajarea bucătăriei open space cu bar este și mai practică pentru că, după cum am menționat mai sus, îți oferă posibilitatea de a avea pe o arie destul de restrânsă și locuri de depozitare, și spațiu funcțional de gătit, dar și de luat masa.

Barul poate fi delimitarea dintre living și bucătărie și poate înlocui masa tradițională în cazul în care nu dispui de mult spațiu.

Dacă totuși te-ai decis să-ți amenajezi o bucătărie open space, trebuie să știi că cele 2 încăperi devin dependente una de alta. 

Atât în planul decorului, cât și al amplasării articolelor de mobilă, totul trebuie să se îmbine armonios. Fiecare detaliu din living se va completa cu fiecare detaliu din bucătărie. De la culoarea pereților, lămpi, până la forma mânerelor și modelul mobilei. Dacă optezi, spre exemplu, pentru un stil minimalist în living, să știi că același stil ar trebui să se regăsească și în bucătărie. O combinație din mai multe stiluri poate arăta mult prea încărcat și de prost gust.

Pentru a conferi un confort psihologic și vizual, optează pentru 2 culori de bază, neutre, cum ar fi alb sau gri, și pe fonul lor poți folosi accente. Scaune în culori mai aprinse, perne și veselă  colorată, flori și alte elemente decorative.

idei-amenajare-bucătărie-open-space

Iluminatul pentru o bucatrie open space este extrem de important.

Dacă nu dispui de geamuri mari, să știi că nu e problemă. Totul poate fi compensat cu o iluminare artificială bine pusă la punct. Zona de gătit se poate bucura de o iluminare mai puternică, iar zona de living și de dining de o lumina mai slabă, mai relaxantă.

Ți-ai imaginat deja cum vă arăta? Bucătăria ta open space, exact așa cum îți place ție. Atunci ce mai aștepți? Noi am trecut în agendă cele mai importante puncte, ție nu-ți rămâne decât să le bifezi.

Distribuie să vadă și alții:
en_USEnglish
en_USEnglish