Totul era normal în viețile noastre, ne planificam vacanțele, proiectele și fiecare avea propria sa rutină. De când cu apariția noului virus, lucrurile și obiceiurile noastre s-au schimbat pentru o perioadă din viața noastră.

 Chiar dacă lucrezi de acasă sau nu, te întrebi cum îți vei găsi ocupație toată ziua. Primele zile, sunt de poveste, mereu găsești ceva bun de făcut, dar ce se întâmplă atunci când epuizezi toate ideile?

Pentru asta am scris acest articol și știm cât de dificil poate fi pentru că și noi suntem în aceeași situație. Cu tot răul spre bine, ne-am gândit la câteva idei pe care le poți face chiar acum în timp ce stai acasă pentru a scăpa de monotonie.

Deși este frustrant că suntem nevoiți să stăm acasă hai să privim și partea bună:

 • Îți poți face singur programul
 • Poți trage un pui de somn oricand simți nevoia
 • Nu mai pierzi timp pentru a te pregăti și a merge la job
 • Îți poți face timp pentru ideile pe care le-am propus mai jos

Să începem:

Fă-ți planuri pentru tine și casa ta

 Nu știu dacă ești nou pe aici, dar în majoritatea articolelor de amenajare îți sugerăm ca orice activitate pentru casă și nu numai să înceapă cu un plan bine definit. 

Ce înseamnă un plan bine definit?

 Este un plan care să cuprindă obiectivul lucrării, suprafața și bugetul alocat proiectului. Chiar dacă este o perioadă plină de incertitudine, poți nota câteva idei de amenajare și calcula necesarul de materiale.
Astfel vei fi mai aproape de a finaliza un anumit proiect pe care îl amâni de mult timp. 

Poate fi amenajarea unei încăperi, decorarea pereților sau grădinărit.

 A zis cineva grădinărit?

 Dacă stai la casă și te poți bucura de curte, acum e momentul să începi îngrijirea grădinii tale.

Poți avea grijă de plante, poți planta sau aranja lucrurile prin grădina ta.

Ai aici câteva sfaturi și idei legate de cum să-ți amenajezi grădina.

Curățenie generală în toată casa

 Aici discutăm de curățenia aia pe care tot o amâni de ceva vreme. Este aceea care îți va întoarce casa cu susul în jos dar cea care la final va da un aer proaspăt casei tale și te vei bucura de rezultat.

Tot în cadrul curățeniei generale, poți scăpa de anumite obiecte pe care nu le mai folosești. Astfel vei câștiga mai mult spațiu de depozitare.

Totuși nu scăpa de punga aceea cu pungi pe care cu toții o avem pe acasă. Vei putea folosi pungile mai târziu, chiar în procesul de curățenie, și în plus, este eco friendly.

Organizează lucrurile prin casa ta

 După curățenia generală, pasul următor este organizarea lucrurilor. Poți începe cu spațiile de depozitare cum ar fi garajul sau balconul.

Uh, era să uităm. Dacă vrei ca balconul să nu fie doar un spațiu de depozitare, iată aici câteva idei de amenajare ale balconului.

 După organizarea anumitor spații, poți începe prin a aranja cablurile care stau înșirate după birou sau în alte zone. 

 Știm, este groaznic acest proces. Parcă ai dezamorsa o bomba, dar altfel stau lucrurile atunci când acestea sunt organizate bine prin casa ta.

Mici reparații și renovări

Da știu, poate că   “a renova”  sună ceva măreț dar nu trebuie să ridici un perete de la zero. Pur și simplu ne referim la lucrurile mici pe care le poți rezolva cu ce ai la îndemână.

 Asta în cazul în care ai deja materialele necesare și nu trebuie să te deplasezi. Dacă te încăpățânezi să rezolvi acum și nu ai materialele, poți comanda online de aici sau de la alte magazine.

 Poți vopsi pereții sau poți repara anumite imperfecțiuni care au apărut în urma uzurii. Aici, tu știi cel mai bine ce trebuie rezolvat la casa ta.

Încearcă pe cât posibil să nu faci prea multă gălăgie căci vecinii tăi ar putea lucra de acasă și se pot simți deranjați.

În astfel de perioade este important să înțelegem și să empatizăm cu ceilalți pentru a trece cu bine peste momentele dificile provocate de COVID19.

Decorează pereții

 De când te gândești să înrămezi fotografiile alea și nu ți-ai găsit încă momentul potrivit? Dacă nu le înrămezi le poți sorta în ordine cronologică prin albume.

Iată aici câteva idei de decorare pentru pereți.

Rearanjează mobilierul

 Uneori simți că trebuie să faci anumite schimbări în casa ta și nu știi ce anume lipsește. Pentru început poți muta mobilierul pentru a da un refresh camerei tale. Poate să fie orice piesă de mobilier, de la un dulap, o masă sau chiar patul din dormitor.

Sfatul nostru este să plănuiești înainte de a te apuca de treaba pentru a lua în calcul și alte aspecte. Suntem siguri că nu vrei să acoperi prizele, întrerupătoarele sau alte lucruri pe care există posibilitatea să le omiți.

Aranjează și organizează biroul pentru productivitate mărită

 Probabil lucrezi sau studiezi de acasă iar acest lucru nu este așa simplu pe cât pare. Mereu găsești lucruri care să te distragă și să-ți îngreuneze munca.

Știm. Înainte să lucrezi de acasă simți că trebuie făcut curățenie, că ceva lipsește, ca nu-ți găsești poziția. Poți preîntâmpina astfel de inconveniente prin organizarea biroului.

Poți amenaja un birou care să-ți crească productivitatea. Am scris un articol separat despre asta.

Sortează hainele 

Poate că a sosit momentul să reorganizezi și garderoba ta. Poți aranja și separa hainele în funcție de frecvența purtării, de sezon sau de tipul acestora.

Dacă ai haine pe care nu le mai porți, le poți pune la vânzare sau dona centrelor de colectare. În niciun caz să nu le arunci, pentru că suntem sigur că cineva se poate bucura de ele și în plus, sunt greu de reciclat.

+ Alte idei de făcut prin casă (mai interactive)

 Ok, ok, poate că mutatul, decoratul sau alte chestii nu sunt interesante pentru tine și cauți ceva mai distractiv. Noi ți-am pregătit o listă cu alte idei pe care le poți face acasă în acestă perioadă de criză

Puzzle

Orice tip de puzzle. Sunt o mulțime de puzzle-uri diferite pe care le poți încerca. Acest lucru te ține în priză și îți antrenează creierul într-un mod distractiv. 

Dacă nu ai un puzzle acasă poți oricând încerca varianta online.

Jocuri online cu familia și prietenii

skribbl.io – Free Multiplayer Drawing & Guessing Game

 Acesta este un joc pe care l-am jucat și putem afirma că este extrem de distractiv. Se joacă destul de simplu în mai mulți jucători. Cineva desenează iar ceilalți trebuie să ghicească într-u interval de timp.

Sau…

Poți încerca jocurile copilăriei. Offline, online, cu prietenii, oricum simți nevoia. 

Sună-i pe cei dragi

 Poate că e mai indicat ca niciodată să-i contactezi pe cei apropiați ție. Trăim vremuri destul de dificile datorită răspândirii virusului iar cei  vârstă sunt cei mai afectați. Pentru ei izolarea este cu atât mai grea având în vedere că nu toți dispun de mijloace de comunicare moderne precum rețelele sociale.

 Așa că îți poți suna bunicii, rudele și să povestești cu ei toate lucrurile pe care le doreai însă nu găseai timp pentru ele. 

Gătește ceva gustos 

 Uită-te la o rețetă care îți pare interesantă și încearcă. Suntem siguri că dacă respecți rețeta vei avea parte de delicatese speciale care să-ți bucure papilele gustative.

Acordă-i atenție animalului de companie

 Dacă ai un animal de companie, acum e momentul să petreci mai mult timp cu acesta. Oferă-i atenție, dresează-l și joaca-te cu el. Sigur va aprecia acest lucru.

Meditează

Chiar dacă lucrurile din viața noastră s-au mai liniștit, totuși trebuie să-ți regăsești și pacea interioară. Meditația este o unealtă extraordinară pentru a-ți limpezi mintea și a face o introspecție care să te ajute în ceea ce îți propui.

Poți căuta diverse planuri de meditație și exerciții de respirație pe YouTube.

Citește 

Acum e cel mai bun moment să termini lectura pe care ai planificat-o. Fă curat în rafturile pline de cărți și alege-o pe aceea după care râvnești de atâta timp.

 Dacă te simți în permanență distras și nu te poți concentra, încearcă o carte audio în timp ce faci altceva.

Învață un lucru nou 

Poți învăța să faci diverse obiecte de tip DIY (Do-It-Yourself) sau o limbă străină. Resursele sunt nelimitate pe internet astăzi. Fie că vorbim de aplicații mobile, YouTube, Udemy sau LucrareaMea.ro. Oriunde din cele enumerate găsești informație valoroasă pe care o poți pune în practică acasă.

Vizitează un muzeu – ONLINE

 Este un mod de a îmbina utilul cu plăcutul. Ai aici o listă cu cele mai interesante muzee de vizitat online.

Grădinărit în interior

Organizează plantele în interior, udă-le și ocupă-te mai mult de ele în această perioadă.

Menține-te în formă

Că stai mai mult în casă nu este o scuză să încerci câteva exerciții. Poți începe cu diverse programe de antrenament pe care le găsești gratuit pe internet.

Fă o listă cu dorințe

Dacă mâine ai afla ca mai ai un an de trăit, care ar fi lucrurile pe care le-ai face? Stai liniștit, această perioadă o să treacă și lucrurile vor reveni la normal. 

Însă este un exercițiu de imaginație care te ajută să pui pe foaie ceea ce este cu adevărat important și valoros pentru tine. Astfel, vei putea încerca toate ideile la finalul carantinei.

+ Lucruri pe care să le faci cu copiii

 • Petrece 2 ore în care să fii 100% cu copii tău. Fără TV, telefoane sau alte distrageri. Ascultă-i, înțelege-i iar ei vor aprecia.
 • Încercați câteva jocuri de masă
 • Dacă ai o grădină, practicați un sport împreuna
 • Uitați-vă la ceva educativ în timp ce dezbateți tematica emisiunii
 • Citiți o carte împreună
 • Gătiți împreună
 • Jocuri video cu copii? Cred ca le-ar plăcea la nebunie

+ Lucruri pe care să le faci când te simți singur și plictisit

 • Crează grupuri pe Skype, Zoom, Facebook sau Discord cu prietenii și discutați diverse subiecte
 • Dacă ești sănătos și energic, te poți oferi voluntar pentru vecinii tăi mai bătrâni. Ține o distanță de siguranță și fă-le cumpărăturile în locul lor. Tu vei face o faptă bună iar ei se vor bucura cu siguranță
 • Poți încerca toate lucrurile pe care le-am scris mai sus

Sperăm că te-a inspirat articolul și te invităm să citești mai multe pe blogul nostru în această perioadă.

Indiferent de situație este important să râmânem calmi și raționali, respectând indicațile medicale pentru prevenirea și râspândirea virusului.

#StămAcasă #LucrareaMea

Distribuie să vadă și alții:
en_USEnglish
en_USEnglish