tendinte-amenajare-2021

Fie că tocmai ți-ai achiziționat o nouă locuință și îți dorești să o amenajezi de la zero după cele mai noi tendințe sau pur și simplu te-ai plictisit de aspectul casei tale și te gândești să îi aduci un aer nou, ai venit în locul potrivit pentru informație și inspirație.

Casa este un refugiu pentru noi, locul unde îți începi dimineața și unde te întâlnești cu cei dragi la sfârșitul zilei.  „Acasă” are o semnificație mult mai profundă. Ea nu este doar un  simplu spațiu format din pereți și un acoperiș, ci este locul asupra căruia îți pui amprenta.

Interiorul casei contează foarte mult, deoarece ne  influențează starea de spirit și, cu siguranță îți dorești ca atunci când ajungi acasă după o zi obositoare la serviciu, să privești în jur și să te simți mulțumit de rezultat.

Anul 2020, ne-a cam ținut captivi în case, iar acest lucru ne-a făcut să realizăm cât de important este confortul de acasă, probabil mulți dintre noi devenind mult mai interesați de acest aspect.

În acest articol vei descoperi tendințele anului 2021 în materie de amenajare, culori, trenduri, ce materiale și texturi poți folosi în acest an.

Întâi de toate, noile tendințe te încurajează să îmbini utilul cu plăcutul și să gândești în detaliu fiecare element, pentru a avea o casă primitoare.

Care sunt culorile anului 2021?

Deși poate fi amuzant să îndrăznești să te joci cu paleta vastă de culori, nu uita să iei în considerare modul în care culoarea pe care o alegi ar putea avea un impact asupra felului  în care te simți într-un spațiu.

Culorile intense îți pot influența starea de spirit atunci când încerci să lucrezi de acasă, situație de actualitate, sau să dormi, creând o senzație deranjantă. Așa că recomandat ar fi să nu te complici prea mult și să alegi culori neutre, pale, care să fie plăcute vizual.

Trebuie să ții cont de  mai multe aspecte, de exemplu, mobilierul și texturile deja prezente, pentru a se împleti frumos. De asemenea, culorile închise nu necesită mult efort pentru întreținere, însă cele deschise sunt mai pretențioase.

 Câteva culori și combinații care sunt în trend anul acesta:

1. Alb, gri și bej- Culorile neutre sunt una dintre tendințele principale din acest an. Când vorbim despre culori neutre, ne referim la nuanțe armonioase, care permit posibilitatea combinării cu orice altă culoare. De asemenea, poți decora întreaga încăpere într-o culoare neutră, lucru ce conferă mai multă eleganță.

2. Verde-  Este culoarea vegetației și este folosită foarte mult și în decorul interior, deoarece aduce prospețime și calmitate. Fără îndoială, aceasta a fost favorita mai multor sezoane și va continua să fie.

3. Culori pastel- Poți folosi nuanțe de galben miere, care denotă optimism sau roz pudrat, mai sofisticat.

4. Portocaliu- Un portocaliu ruginiu reprezintă o altă opțiune  în acest an. Combinat cu vișiniu și culori pământii în general, acesta poate da un aspect excelent.

5. Albastru marin- Îi poți alătura cu succes accente neutre.

Citește și cum poți alege culorile pentru locuința ta.

Ce materiale și texturi alegem?

Tendințele de amenajare în 2021 susțin o nouă eră în dezvoltarea unui design durabil pentru mobilier. Noile materiale reutilizabile și impactul redus asupra mediului, vor fi o tendință viitoare. Designerii se încumetă să realizeze piese cu materiale noi și neobișnuite. De asemenea, materialele organice sunt integrate pentru a ne aminti de viața exterioară, creând o conexiune cu natura.

Acum poți îmbrățișa naturalețea materialelor precum metalele lustruite, modelele de marmură, sticla, piatra, lemnul nevopsit cu aspect rustic, ceramica, bambusul, ratanul. Motivele florale și tropicale sunt o alegere excelentă pentru pereți. Elementele decorative ce te duc cu gândul la natură sunt vedetele anului 2021, deoarece deja petrecem mult timp în orașul aglomerat, așa că cine nu și-ar dori propria oază de liniște?

Ce trenduri dau tonul în 2021?

Stilul scandinav este foarte popular, caracterizat de lemnul deschis la culoare, un accent natural, care dă senzația de mai mult spațiu și creează un look modern și cozy. Minimalismul va fi la modă în acest an, fiind un stil simplu, obținut fără prea mari bătăi de cap, dar totuși gândit foarte bine în ceea ce privește utilitatea spațiului. 

„Less is more.”

Poți aduce natura la tine acasă,  totul fiind construit în jurul unor elemente vegetative. Poți adăuga multe plante casei tale, care acum, mai mult ca niciodată, sunt foarte fashionable și dau un aer vibrant.  După anul precedent, este exact ceea ce avem nevoie pentru 2021, o evadare în natură și de ce să nu profităm de propria locuință?

Însă cel mai important trend este să individualizezi locuința în conformitate cu personalitatea, gusturile și stilul tău de viață. De aici și libertatea de care beneficiezi să îți personalizezi mobilierul și elementele de decor după nevoile și preferințele tale.

Tu în ce tendințe te-ai regăsit? 

Distribuie să vadă și alții:
en_USEnglish
en_USEnglish